Objectiu Xarxa Antirumors al Fort Pienc

El passat 22 de febrer va tenir lloc la primera sessió formativa “Introducció a l’Estratègia Antirumors” a càrrec del Dani de Torres, pare de l’escola i expert del Consell d’Europa en polítiques interculturals. Moltes gràcies a totes les mares i pares que vàreu participar-hi!!!
Us en fem cinc cèntims…
Des de la Comissió Social de l’AMPA ens vàrem marcar com a objectiu poder treballar per afavorir la convivència intercultural i contribuir a qüestionar els prejudicis i falsos rumors que la dificulten. D’aquí va sorgir la idea d’oferir una acció formativa sobre l’Estratègia Antirumors que va impulsar l’Ajuntament de Barcelona l’any 2010 i que des d’aleshores s’ha anat exportant a moltes ciutats de l’estat i de diferents països europeus amb el suport del Consell d’Europa. L’objectiu inicial de la sessió era comprovar si existia un interès real sobre aquesta temàtica per part de les mares i pares de l’escola. El nivell de participació i el debat que es va generar, sumat l’interès mostrat per moltes persones que no van poder assistir-hi, ens anima a seguir impulsant noves accions en aquesta línia.
Al taller partíem de la premissa que tothom tenim prejudicis i que és important que ho reconeguem, però també que adoptem una actitud proactiva en el nostre dia a dia per  qüestionar-los i contribuir a la seva reducció.
Els prejudicis i falsos rumors provenen sobretot del desconeixement i dificulten que es produeixin relacions entre persones de diferents orígens i perfils sòcio-culturals. A més, constitueixen el principal “caldo de cultiu” de les actituds d’indiferència que en alguns casos poden derivar en actituds discriminatòries i racistes, impedint també que aprofitem les oportunitats que la diversitat, sensdubte, planteja.
És per això que volem continuar generant nous espais per compartir experiències i reflexions, però sobretot per impulsar accions concretes que ajudin a promoure no només una “escola lliure de rumors”, sinó contribuir a construir un barri més cohesionat i orgullós de la seva diversitat. Per això, ens proposem també generar complicitats i aliances amb diversos actors del nostre entorn (biblioteca, centre cívic, associació comerciants del projecte Xeix, etc.) i generar una xarxa antirumors del Fort Pienc en el marc de la Xarxa Antirumors de BCN. En breu tindreu més notícies nostres i esperem que us animeu a convertir-vos en agents antirumors!!