Extraescolars

Des de la Comissió d’extraescolars organitzem i fem el seguiment de les activitats extraescolars, casals d’estiu i colònies, per tal que els nostres fills i filles puguin gaudir en un entorn lúdic de tallers artístics, creatius, científics, d’idiomes així com de la pràctica de diversos esports i d’aquesta manera ajudar a les famílies a fer compatible la vida laboral i familiar.

Objetius

 • Oferir una àmplia graella d’activitats fora de l’horari escolar per tal que els nens i nenes de l’escola puguin gaudir d’un temps de lleure acompanyats d’activitats esportives, creatives o científiques.
 • Oferir un casal d’estiu per a nenes i nens d’infantil i primària a partir del primer dilluns de juny de les vacances i durant tot el mes de juliol així com les primeres setmanes de setembre. En horari de matí o tot el dia amb servei de menjador propi opcional. Els casals tenen una temàtica diversa, són casals lúdics, inclusius i on es treballen valors a través del joc.
 • Oferir unes colònies d’estiu per a nenes i nens des de P4 a sisè durant la primera setmana de vacances d’estiu. Tradicionalment es fan a la casa de colònies de Cal Diable, on s’hi realitzen diverses activitats, tallers i sortides en plena natura i amb una bona cuina casolana.

Accions

 • Preparació de la graella d’extraescolars del curs d’acord amb el centre. Avaluació de noves propostes.
 • Gestió i supervisió de les extraescolars amb les diferents empreses que les realitzen.
 • Gestió de les inscripcions a les extraescolars (més de 550 l’any, exceptuant el curs 20-21).
 • Gestió i supervisió dels casals d’estiu d’infantil i de primària.
 • Gestió, supervisió i inscripcions de les colònies d’estiu a Cal Diable.

Qui som?

Anna Garcia (vocal), Tere Freile, Natura Gómez, Ana González-Rodiles, Alessia Scardamaglia, Mirella Hänninen, Bea Saiz, Laura Marqués, Dácil Melián, Dulce Romero i Ana Pesantez .

Contacte

Laura Martínez (coordinadora d´extraescolars): correu@ampafortpienc.org

Comissió d´extraescolars: extraescolars.comi@ampafortpienc.org

INFORMACIÓ GENERAL

Les activitats extraescolars les ofereixen diferents empreses escollides per la comissió d’extraescolars de l’AMPA. L’AMPA té una persona coordinadora (correu@ampafortpienc.org) que està en contacte amb totes les empreses que imparteixen les activitats extraescolars i soluciona les incidències que puguin sorgir en el funcionament diari.

Cal contactar amb la coordinadora de l’AMPA per gestionar les altes, les baixes, el servei d’acollida puntual, i qualsevol altre aspecte general.

Recordeu que cal ser socis de l’AMPA per poder participar a les activitats extraescolars.

FUNCIONAMENT DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Confirmació de l’activitat: Les activitats proposades es faran sempre que el nombre d’inscrits superi una ràtio mínima que la faci viable. Les activitats podran anul·lar-se, variar d’horari, o obrir-se nous grups en funció del nombre d’inscripcions.

Quotes: Estan prorratejades entre tots els mesos i per això tots els mesos es paga el mateix, amb independència dels dies hàbils de cada mes. Cada empresa pot escollir la periodicitat del cobrament, mensual, bimensual o trimestral però en general serà mensual i en tot cas, serà sempre la mateixa.

Rebuts retornats: En cas que un rebut sigui retornat l’empresa responsable de l’activitatnot ificarà a la família que el rebut ha estat retornat i cobrarà una penalització de 3,0 euros.

L’AMPA no es fa responsable de cap incidència en la gestió de rebuts d’activitats extraescolars.

Altes: Consultar a la coordinadora sobre les places disponibles de l’activitat i notificar per correu electrònic abans del dia 22 del mes anterior a l’alta.

Baixes: Notificar a la coordinadora per correu electrònic abans del dia 22 del mes anterior a la baixa, sinó es cobrarà el mes següent sencer.

Puntualitat: Es prega puntualitat en la recollida dels infants un cop acabada l’activitat extraescolar. Els monitors estan contractats dintre d’una franja horària, el no compliment reiteratiu d’aquest horari haurà de córrer a càrrec de les families.

Traspàs escola – activitats extraescolars:

 • Els nens i nenes d’infantil (P3, P4 i P5) seran recollits pels monitors de les activitats a les quals estiguin apuntats de forma regular a l’aula. O pel monitor d’acollida puntual sempre que es comuniqui amb antelació mitjançant correu electrònic.
 • Els nens i nenes de 1r i 2n, són portats per les mestres al pati on els esperen els monitors de les activitats a les quals estan apuntats.
 • Els nens i nenes de 3r fins a 6è, que tenen permís per sortir sols a la plaça, seran responsables de dirigir-se cap a les activitats extraescolars a les quals estiguin apuntats, els monitors els esperaran al pati. L’escola no es fa responsable de la no assistència dels nens i nenes de 3r a 6è a les activitats.
 • Els nens i nenes que fan l’activitat de piscina seran recollits pels monitors a l’escola i els acompanyaran durant tota la activitat fins a la recollida al passadís d’entrada del poliesportiu de l’Estació del Nord.

Ni les empreses d’activitats extraescolars ni l’AMPA no es fan responsables si el nen o nena no es presenta a l’activitat a la qual està apuntat.

Les famílies que apuntin als seus fills o filles a alguna activitat extraescolar, accepten les normes exposades i es comprometen a complir-les.

Normes de comportament: Els nens i nenes que assisteixen a les diferents activitats extraescolars han de complir les normes de comportament de cada activitat. En cas de no respectar-les, faltar al respecte als monitors o tenir una actitud que no permeti el normal funcionament de l’activitat el nen o nena serà amonestat i la família avisada. En cas que l’actitud no millori, i després de parlar-ho amb un/a representant de l’AMPA i un/a de la direcció del centre el nen o nena podrà ser expulsat de l’activitat.

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS

ACOLLIDA TARDA

Per a tots els cursos. L’acollida de tarda és un espai de guarderia fins a les 17:30h. Es realitzen activitats com llegir contes, pintar i dibuixar, es disfressen o surten al pati a jugar a pilota. En aquest espai de temps, berenen abans de començar a jugar. De dilluns a divendres de 16:15/30 a 17:30h.

Monitoratge a càrrec de Diverjoc. Podeu posar-vos en contacte amb Divejoc a: inscripcions@diverjoc.net.

ACOLLIDA MATÍ

És el mateix espai que a la tarda i realitzen les mateixes activitats. De dilluns a divendres de 8:00h a 9:00h.

Monitoratge a càrrec de Diverjoc. Podeu posar-vos en contacte amb Divejoc a: inscripcions@diverjoc.net.

PISCINA 

Aquesta activitat es realitza a la piscina del Poliesportiu Estació del Nord un dia a la setmana i disposarà d’un servei de monitoratge d’acompanyament que traslladarà als nens i nenes des de l’escola fins a les instal·lacions del Poliesportiu i els ajudaran al vestuari.

A la piscina, s’intentarà aconseguir una autonomia dins del medi aquàtic i un exercici físic prolongat, sense oblidar però, la seva formació personal. Els objectius seran aconseguir la familiarització amb el medi aquàtic, adaptar la respiració usual en el medi terrestre als condicionants del medi aquàtic, aconseguir flotació i equilibri, desplaçar-se mitjançant la propulsió, treballar les entrades a l’aigua representades pels salts i realitzar jocs psicomotrius dins de l’aigua.

Els infants han de portar el banyador, casquet de bany, xancletes cordades per darrera (no de dit) i tovallola o ponxo a la motxilla. Es recomana que portin un berenar lleuger (peça de fruita preparada o entrepà petit) que faran a l’escola abans de sortir per fer l’activitat.

L’activitat a la piscina es realitza de fins a les 18:30 a infantil i 18:00 a primària. La recollida es realitza directament al vestíbul del poliesportiu de l’estació de Nord.

Monitoratge a càrrec de Diverjoc. Podeu posar-vos en contacte amb Divejoc a: inscripcions@diverjoc.net.

MULTIESPORT

La extraescolar de multiesport té com a objectiu treballar tot tipus d’esports, des de voleibol fins atletisme, pretén agafar l’essència de cada esport per tal de poder treballar les habilitats motrius bàsiques i la coordinació. Podríem dir que és la base que tot Infant necessita per a poder desenvolupar-se amb èxit en el món de l’esport.

Poden portar un berenar lleuger (peça de fruita preparada o entrepà petit) i hauran de portar roba còmoda i calçat esportiu.

Activitat a càrrec de Diverjoc inscripcions@diverjoc.net.

DANSA CREATIVA

Molt abans d’aprendre a parlar els nens es mouen expressant a través del cos les seves emocions, pors, alegries i angoixes. És un element innat de tots nosaltres. És important oferir espais perquè els nens i nenes es puguin conèixer, explorar i desenvolupar les seves possibilitats de moviment. Sentir-se segurs amb el seu cos mentre treballen la imaginació i la creativitat. En la dansa de manera implícita es treballen valors com l’auto-disciplina, el respecte i la col·laboració. Un tipus d’activitat física-motriu, on s’estimula molt la motricitat (saltar, córrer, arrossegar-se, rodar, girar, etc.) que aniran augmentant la seva complexitat en funció dels aprenentatges dels nens i nenes i les seves edats. Una tasca essencial de la dansa creativa és la de crear una producció d’imatges i fer-la esclatar en moviments, exercitant la imaginació, donant la possibilitat d’associar-les lliurement.

Poden portar un berenar lleuger per menjar abans de fer l’activitat. Cal que portin roba còmoda.

Activitat a càrrec de Diverjoc inscripcions@diverjoc.net.

TEATRE

El teatre és una magnífica font perquè les persones puguin desenvolupar i exterioritzar diferents aptituds. En els escenaris s’evoquen sentiments i sensacions que tots els éssers humans tenim. El teatre es dedica a plasmar i analitzar tot aquest interiorisme. Els alumnes són els que han de comunicar les seves inquietuds, les seves idees o la seva forma de pensar. Les classes disposen de nombrosos exercicis de cos, veu i relaxació que ajuden de forma notable a complir els objectius de cada projecte. La improvisació i la imaginació tenen molta importància a les nostres classes. Intentem d’una forma lúdica potenciar la capacitat de transmetre, ja sigui amb paraules o moviments. El teatre en grup té un element molt sociable, és una altra forma de comunicar-se i fer-se entendre.

Poden portar un berenar lleuger per menjar abans de fer l’activitat. Cal que portin roba còmoda.

Activitat a càrrec de Diverjoc inscripcions@diverjoc.net.

FUTBOL

S’ofereix la possibilitat d’aprendre i gaudir del futbol en un entorn poc competitiu.

Activitat a càrrec de Diverjoc inscripcions@diverjoc.net.

PATINATGE

Mitjançant dinàmiques i joc aconsegueixen que els nens i les nenes que participen aprenguin a patinar amb èxit.

Activitat a càrrec de Diverjoc inscripcions@diverjoc.net.

ESCACS

Entre altres valors, la pràctica dels escacs potencia la memòria de l’alumne/a i la seva capacitat de concentració. A més, ajuda a l’alumne/a a tenir una millor capacitat d’elecció entre diferents possibilitats en un moment determinat (“pla de joc”), i enforteix el pensament lògic i racional. Com en d’altres esports i jocs, permet l’alumne/a entendre i posar a la pràctica valors com l’amistat i el respecte a l’adversari, a través de la bona educació i l’esportivitat (saber perdre i saber guanyar).

L’hora de classe se sol repartir en dues parts: una teòrica i una pràctica. Com que es tracta d’una activitat extra-escolar, donem preferència a la part pràctica, que pot anar des de jugar partides entre l’alumnat, fins a partides alumne/a-professor o fitxes de problemes sobre el tauler d’escacs. La part teòrica acostuma a desenvolupar-se en un tauler mural, de mida 90×90, on el monitor explica un tema nou o repassa un tema antic, i l’alumnat desenvolupa el treball al llibre escolar “Aprenem a jugar pensant”.

Activitat a càrrec de l’escola d’escacs Miguel Illescas (Edami). L’activitat inclou un llibre de text gratuït. Per qualsevol dubte podeu contactar a: escuela@edami.com. A la pàgina www.edami.com trobaràs més informació sobre aquesta escola.

ROBÒTICA

El principal objectiu és apropar el món de la robòtica i la tecnologia a l’alumnat, mitjançant l´aprenentatge basat en el Disseny , Construcció i Programació de models robòtics, disseny de videojocs i els fonaments de programació. També se l’inicia en el bon ús de les eines tecnològiques que els envolten i sobretot d´aquelles que formaran part molt important del seu procés educatiu. No és tracta de crear programadors ni el de tenir als alumnes construint models o fent projectes per presentar a final de curs. Es pretén que agafin les nocions i conceptes de tot el que la tecnologia els pot oferir i sobretot que agafin consciència del bon ús d´aquestes eines al més aviat possible.

Activitat a càrrec de Rockbotic. xavier.sicart@rockbotic.com