Extraescolars

ACTIVITATS ORGANITZADES PER LA COMISSIÓ:

CASALS D’ESTIU

L’AMPA ofereix casal d’estiu per a nenes i nens d’infantil i primària a partir del primer dilluns després de les vacances i durant tot el mes de juliol així com les primeres setmanes de setembre. Matí o tot el dia amb servei de menjador propi opcional.

Els casals tenen una temática diversa, són casals lúdics, inclusius i on es treballen valors a través del joc.

COLÒNIES

Les colònies de l’Ampa s’organitzen a la casa de colònies “Cal Diable” en la primera setmana de vacances d’estiu. Realitzen diverses activitats, tallers i sortides en plena natura i amb una bona cuina casolana.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

A l’AMPA us oferim una àmplia graella d’activitats fora de l’horari escolar, majoritariament després de sortir de classe, pero també al matí i al migdia.

Contacte amb la Susana (coordinadora extraescolars): correu@ampafortpienc.org

INFORMACIÓ D’INTERÈS:

La inscripció durant el curs és exclusivament a l’escola (despatx AMPA).

DESCRIPCIÓ DE LES EXTRAESCOLARS I FOTOGRAFIES:

INFANTIL ESPORTIVES

PSICOMOTRICITAT

L’activitat es basa en el joc com a motor per l’experimentació de diferents sensacions a nivell corporal: caminar, saltar, córrer, sobre diferents superfícies i desnivells, lliscar, rodar, fer equilibris, treballar coordinacions, llançaments, recepcions, etc. Experimentant tots aquestes aspectes de manera lúdica i presentant-los a partir d’aprenentatges i de reptes cooperatius, buscant la cohesió i interacció del grup, dins un marc de seguretat tant física com emocional. P3, P4 i P5 (Dimecres de 16:30 a 17:45h) Amb l’Abel Gasol. Podeu posar-vos en contacte directe al correu: lasalapsicomotricitat@gmail.com

Cal que els infants portin roba còmoda per poder explorar totes les possibilitats del cos de manera plena. L’activitat es realitza sense sabates, en èpoques de més fred podeu posar-los uns mitjons antilliscants a la motxilla que els ajudaran a posar sobre els que ja portin.

Hi ha la possibilitat de berenar abans de fer l’activitat. En aquest cas, es demana que sigui un suc o una peça de fruita petita ja preparada i que el berenar fort sigui després de l’activitat.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat amb entrega d’informes i es farà un passi de fotografies fetes durant el curs.

PISCINA

Aquesta activitat es realitza a la piscina del Poliesportiu Estació del Nord un dia a la setmana i disposarà d’un servei de monitoratge d’acompanyament els quals traslladaran als nens i nenes des de l’escola fins a les instal·lacions del Poliesportiu i els ajudaran al vestuari.

A la piscina, s’intentarà aconseguir una autonomia dins del medi aquàtic i un exercici físic prolongat, sense oblidar però, la seva formació personal. Els objectius seran aconseguir la familiarització amb el medi aquàtic, adaptar la respiració usual en el medi terrestre als condicionants del medi aquàtic, aconseguir flotació i equilibri, desplaçar-se mitjançant la propulsió, treballar les entrades a l’aigua representades pels salts i realitzar jocs psicomotrius dins de l’aigua.

Per P3, P4 i P5. Es pot triar entre Dimarts o Divendres de 16:30h a 18:30h. Monitoratge a càrrec de Diverjoc. Podeu posar-vos en contacte amb Divejoc a: info@diverjoc.net.

Els infants han de portar el banyador, casquet de bany, xancletes cordades per darrera (no de dit) i tovallola o ponxo a la motxilla. Es recomana que portin un berenar lleuger (peça de fruita preparada o entrepà petit) que faran a l’escola abans de sortir per fer l’activitat.

L’activitat a la piscina es realitza de 17:00 a 17:45. La recollida es realitza directament al vestíbul del poliesportiu de l’estació de Nord.

Al final de cada trimestre hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat. Consultar dates al poliesportiu o als monitors.

JUGAR I MOURE’S

Aquesta és una activitat pre-esportiva. La idea és millorar la motricitat bàsica general, que aprenguin a dominar el seu propi cos a nivell de braços, cames, desplaçaments, coordinació ull-peu, coordinació ull-mà, dreta, esquerra, utilització de estris com ara estics i raquetes… Per P3, P4 i P5. (Dijous de 16:30h a 18:00h). Amb l’Associació Esportiva Promosport. Us animem a mantenir el contacte amb els monitors així com el coordinador, Adrià Olivares. (adriaolivares@promosportbcn.com).

Cal que portin roba còmoda. També poden portar un berenar lleuger com una peça de fruita o entrepà petit per prendre abans de fer l’activitat. Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat.

GIMNÀSTICA RÍTMICA

A l’extraescolar de gimnàstica rítmica els nens i les nenes podran adquirir habilitats corporals com l’elasticitat, la plasticitat, l’agilitat, etc. Es busca complir els objectius des d’un punt de vista lúdic i didàctic. P5 i Primària (Dimarts de 16:30 a 18h). Amb Promosport. Per qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb el coordinador de Promosport , l’Adrià Olivares a adriaolivares@promosportbcn.com.

Poden portar un berenar lleuger. Cal que portin roba còmoda, el maillot és opcional. Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat.

MULTIESPORT

La extra escolar de multiesport té com a objectiu treballar tot tipus d’esports, des de voleibol fins atletisme, pretén agafar l’essència de cada esport per tal de poder treballar les habilitats motrius bàsiques i la coordinació. Podríem dir que és la base que tot Infant necessita per a poder desenvolupar-se amb èxit en el món de l’esport. Promosport disposa a l’escola de material de Futbol, Bàsquet, Beisbol, Voleibol, Handbol, Lacrosse, Rugby, Bàdminton i Hoquei, a més de tot un seguit de material alternatiu com estris de malabars i circ, ringos, paracaigudes, mini xanques, pilotes variades.

Per P5, 1er i 2n (Dimarts i divendres de 16:30 a 17:30h). Poden portar un berenar lleuger (peça de fruita preparada o entrepà petit) i hauran de portar roba còmoda i calçat esportiu.

Per qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb el coordinador de Promosport , l’Adrià Olivares a adriaolivares@promosportbcn.com.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat o bé a la mostra d’extraescolars a principis de juny.

INFANTIL ARTÍSTIC-CREATIVES

SENSIBILITZACIÓ MUSICAL

Aquesta és una classe dinàmica, on s’aprèn per mitjà de contes i cançons, la “màgia” de la música. D’aquesta manera aconseguim: desenvolupar la creativitat i la fantasia de l’infant, així com sensibilitzar-lo musicalment, mitjançant audicions, improvisacions, jocs de percepció, pre-escriptura musical…També es treballa molt la coordinació i la conscienciació del cos, que serà molt important per a la seva pràctica musical. S’entregaran dos informes a l’any (Nadal i Final de Curs) perquè des de casa es vagi seguint l’aprenentatge de cada alumne i al final de curs es faran classes de portes obertes.

Per P3 (i opcionalment P4) els Dijous de 16:30 a 17:30 i per P4 a P5 els Dilluns de 16:30 a 17:30h. Amb els professors de música de l’escola Passatge. A la pàgina www. passatge.com trobaràs més informació sobre aquesta escola i si teniu cap dubte podeu posar-vos en contacte a: passatge@passatge.com.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat. S’entregaran dos informes al llarg del curs.

DANSA CREATIVA

Molt abans d’aprendre a parlar els nens es mouen expressant a través del cos les seves emocions, pors, alegries i angoixes. És un element innat de tots nosaltres. És important oferir espais perquè els nens i nenes puguin coneixes, explorar i desenvolupar les seves possibilitats de moviment. Sentir-se segurs amb el seu cos mentre treballen la imaginació i la creativitat. En la dansa de manera implícita es treballen valors com l’auto-disciplina, el respecte i la col·laboració. Un tipus d’activitat física-motriu, on s’estimula molt la motricitat (saltar, córrer, arrossegar-se, rodar, girar, etc) que aniran augmentant la seva complexitat en funció dels aprenentatges dels nens i nenes i les seves edats. Una tasca essencial de la dansa creativa és la de crear una producció d’imatges i fer-la esclatar en moviments, exercitant la imaginació, donant la possibilitat d’associar-les lliurement.

Per P4, P5 i 1er (Divendres de 16:30 a 17:30h). La companyia teatral Companyia Nocturna ens ofereix les activitats escèniques. A la pàgina www.companyianocturna.com trobaràs més informació sobre aquesta associació. Podeu posar-vos en contacte a: info@companyianocturna.com. Poden portar un berenar lleuger per menjar abans de fer l’activitat. Cal que portin roba còmoda.

Al final del curs hi haurà una actuació final al saló d’actes del Centre Cívic en horari de tarda per que hi pugui venir tota la família.

TEATRE

El teatre és una magnífica font perquè les persones puguin desenvolupar i exterioritzar diferents aptituds. En els escenaris s’evoquen sentiments i sensacions que tots els éssers humans tenim. El teatre es dedica a plasmar i analitzar tot aquest interiorisme. Els alumnes són els que han de comunicar les seves inquietuds, les seves idees o la seva forma de pensar. Les classes disposen de nombrosos exercicis de cos, veu i relaxació que ajuden de forma notable a complir els objectius de cada projecte. La improvisació i la imaginació tenen molta importància a les nostres classes. Intentem d’una forma lúdica potenciar la capacitat de transmetre, ja sigui amb paraules o moviments. El teatre en grup té un element molt sociable, és una altra forma de comunicar-se i fer-se entendre.

Per P4 i P5 (Dimarts de 16:30 a 17:30h). Amb l’Isaac Badia de Companyia Nocturna. Podeu posar-vos en contacte a: info@companyianocturna.com. Poden portar un berenar lleuger per menjar abans de fer l’activitat. Cal que portin roba còmoda.

Al final del curs hi haurà una actuació final al saló d’actes del Centre Cívic en horari de tarda per que hi pugui venir tota la família.

CORAL

La activitat de Coral, és una activitat lúdica–intel·lectual que intenta apropar al nen a la música i el cant coral , mitjançant el gust de cantar. Es desenvolupen aspectes com: l’atenció, concentració, vocabulari, ritme, oïda i afinació; prenent com a referència el treball col·lectiu. En el grup de petits (P5) es combina el treball vocal amb el moviment, amb danses i jocs musicals. El repertori a treballar s’adapta a l’edat, el nombre i les característiques dels nens de cada grup, i sempre que és possible, es mostra la feina feta en forma de audició-concert per Nadal i fi de curs. La Coral del FORT PIENC és membre del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) i participa en les activitats que organitza el secretariat.

És una activitat adreçada a nens i nenes de P5 i primària, dividits en grups segons l’edat. És realitza els dijous de 14h a 15h amb la Esther Doñate de l’acadèmia de música Clau de Do. www.claudedo.cat. claudedo@claudedo.cat.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat o bé a la mostra d’extraescolars a principis de juny.

MODELATGE

JumpingClay és una argila de colors fàcil de manipular que estimula els cinc sentits. S’asseca a l’aire sense necessitat de forn i sense esquerdar-se, és lleugera i suau, posseeix olors naturals que fan molt agradable i relaxant la seva manipulació, no és tòxic, té una textura especial fent més divertides les creacions. És un nou concepte de modelatge, que facilita el desenvolupament de les capacitats artístiques, psicomotrius i cognitives amb el treball del volum i les tres dimensions. Treballem projectes trimestrals que tracten una temàtica concreta. L’espai, el fons marí, l’univers, els videojocs… Al darrer trimestre els nens i nenes han de dissenyar el seu propi projecte i executar-lo aplicant allò après durant el curs. Ho combinem amb sessions puntuals per Nadal, Sant Jordi, Pasqua, etc.

P3, P4 i P5 (Dimecres de 16.30 a 17.30). Amb Eixos Creativa. jumpingclay@eixos-creativa.com. Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat.

INFANTIL IDIOMES

ANGLÈS

El mètode innovador de KITH per a l’educació infantil està creat considerant les capacitats cognitives i habilitats dels més petits. És un programa lúdic, divertitit i dinàmic, basat en una gran diversitat de contes, jocs, cançons y activitats especialment creades para a ells. Així, el aprenentatg del llenguatge es converteix en una experiència positiva y enriquidora. Els objectius didàctics estan orientats a: Aprenentatge de vocabulari, rutines i estructures bàsiques.  Us de la diversió com a recurs per a aprendre anglès. Des d’aquí us animem a mantenir el contacte amb els professors dels seus fills i amb la coordinadora Anna Santamaria. (a.santamaria@kith.es).

Per P3, P4 i P5 en dues hores setmanals: Dilluns i Dimecres o Dimarts i Dijous de 16:30 a 17:30. S’entregarà un informe al final de cada trimestre i us podreu reunir amb el profesor de l’activitat en horari de tarda. També hi haurà una classe oberta en horari de l’activitat.

INFANTIL ACTIVITATS DE JOC

ACOLLIDA TARDA

L’acollida de tarda es un espai de guarderia fins a les 17:30. Es realitzen activitats com llegir contes, pintar i dibuixar, es disfressen o surten al pati a jugar a pilota. En aquest espai de temps, berenen abans de començar a jugar. De dilluns a divendres de 16:30 a 17:30h. Amb la Montse Gámiz.

ACOLLIDA MATÍ

És el mateix espai que a la tarda i realitzen les mateixes activitats. De dilluns a divendres de 8:00h a 9:00h. Amb en Gerard Giner i l’Elena Mateo.

PRIMÀRIA ESPORTIVES

MULTIESPORT

La extraescolar de multiesport té com a objectiu treballar tot tipus d’esports, des de voleibol fins atletisme, pretén agafar l’essència de cada esport per tal de poder treballar les habilitats motrius bàsiques i la coordinació. Podríem dir que és la base que tot Infant necessita per a poder desenvolupar-se amb èxit en el món de l’esport. Promosport disposa a l’escola de material de Futbol, Bàsquet, Beisbol, Voleibol, Handbol, Lacrosse, Rugby, Bàdminton i Hoquei, a més de tot un seguit de material alternatiu com estris de malabars i circ, ringos, paracaigudes, mini xanques, pilotes variades.

P5, 1er i 2n (Dimarts i divendres de 16:30 a 17:30h). Des d’aquí us animem a mantenir el contacte amb el monitor així com el coordinador Adrià Olivares: adriaolivares@promosportbcn.com.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat o bé a la mostra d’extraescolars a principis de juny.

BÀSQUET

S’ofereix la possibilitat d’aprendre bàsquet a l’escola. És una activitat que té lloc dos dies a la setmana, en la qual s’intenta que els nens i les nenes aprenguin les nocions més bàsiques del bàsquet i per tant les habilitats motrius bàsiques per a poder desenvolupar-se amb èxit dins el món del bàsquet i de l’esport en general.

Per nens de 3er a 6è (Dilluns i dimecres de 16:30 a 17:30h) Amb Promosport. Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte a: adriaolivares@promosportbcn.com.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat o bé a la mostra d’extraescolars a principis de juny.

FUTBOL

Des de Promosport s’ofereix la possibilitat d’aprendre i gaudir del futbol en un entorn poc competitiu. Alumnes de 3r a 6è els dilluns i dimecres de 16:30h a 17:30h. Els nens i nenes dels cursos de 5è i 6è també tenen la possibilitat de formar part de l’equip que representa a la nostra Escola en la competició que organitza el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), i que sol jugar-se els divendres i esporàdicament algun dissabte. Amb Promosport. Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte a: adriaolivares@promosportbcn.com.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat o bé a la mostra d’extraescolars a principis de juny.

VOLEIBOL

També es dóna la possibilitat d’aprendre a jugar a voleibol a l’escola amb Propmosport. Remarquem la importància de practicar esports en equip com pot ser el voleibol que a part d’ajudar a millorar les capacitats coordinatives i motrius de l’infant, fomenta el companyerisme, el treball en equip i millora qualitativament les relacions afectives entre els participants, deixant de banda accions individualistes. 3er, a 6è. Amb Promosport. (Dimarts de 16:30 a 18h). Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte al correu: adriaolivares@promosportbcn.com.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat o bé a la mostra d’extraescolars a principis de juny.

PATINATGE

El patinatge és també un dels molts esports que ofereix Promosport a l’escola. Mitjançant dinàmiques i joc aconsegueixen que els nens i les nenes que participen aprenguin a patinar amb èxit. A final de curs, es realitzarà una exhibició en la que pares i mares podran veure els progressos dels seus fills i filles.

Primària (dijous de 16:30 a 18h). Amb monitores de Promosport. Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte al correu: adriaolivares@promosportbcn.com.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat o bé a la mostra d’extraescolars a principis de juny.

GIMNÀSTICA RÍTMICA

També oferim l’extraescolar de gimnàstica rítmica on els nens i les nenes podran adquirir habilitats corporals com l’elasticitat, la plasticitat, l’agilitat, etc. Es busca complir els objectius des d’un punt de vista lúdic i didàctic.

P5 i Primària (Dimarts de 16:30 a 18h) amb monitores de Promosport. Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte al correu: adriaolivares@promosportbcn.com.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat.

PISCINA

Aquesta activitat es realitza a la piscina del Poliesportiu Estació del Nord un dia a la setmana i disposarà d’un servei de monitoratge d’acompanyament amb Diverjoc (info@diverjoc.net) els quals acompanyaran als nens i nenes des de l’escola fins a les instal.lacions del Poliesportiu. A primària el que es pretén és educar, no només a nivell esportiu, sinó contribuir al desenvolupament global dels alumnes, a nivell cognitiu, afectiu i motriu. Els objectius seran controlar la pròpia lateralitat, controlar la respiració, adoptar una postura correcta, executar correctament les habilitats motrius bàsiques, dominar el cos i la força en el medi aquàtic i començar a practicar els diferents estils: crol, braça, esquena.

Divendres de 16:30 a 18h. L’activitat de natació a la piscina és de 17:00 a 17:45. La recollida es realitza directament al vestíbul del poliesportiu de l’estació de Nord.

Al final de cada trimestre hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat. Consultar dates al poliesportiu.

JUST DANCE

Just Dance és una activitat que té com a finalitat desenvolupar i promoure la dansa. La seva originalitat es deu a què s’aprendran moviments de les diferents disciplines de dansa com el hip-hop, el funky o el jazz; dins d’una sola. Totes les coreografies, passos i moviments s’adequaran a la coordinació, psicomotricitat i edat de l’alumnat sense perdre l’essència d’aquest mix d’estils. Just Dance afavoreix la percepció, la consciència i el coneixement del propi cos, així com el desenvolupament estètic i rítmic en un ambient lúdic. Amb Escuela de baile Ukids.

Per a Primària (Divendres de 16.30 a 18.00h). Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat.

ESCACS

Entre altres valors, la pràctica dels escacs potencia la memòria de l’alumne i la seva capacitat de concentració. A més, ajuda a l’alumne a tenir una millor capacitat d’elecció entre diferents possibilitats en un moment determinat (“pla de joc”), i enforteix el pensament lògic i racional. Com en d’altres esports i jocs, permet l’alumne entendre i posar a la pràctica valors com l’amistat i el respecte a l’adversari, a través de la bona educació i l’esportivitat (saber perdre i saber guanyar).

L’hora de classe se sol repartir en dues parts: una teòrica i una pràctica. Com que es tracta d’una activitat extra escolar, donem preferència a la part pràctica, que pot anar des de jugar partides entre els alumnes, fins a partides alumne-professor o fitxes de problemes sobre el tauler d’escacs. La part teòrica acostuma a desenvolupar-se en un tauler mural, de mida 90×90, on el monitor explicar un tema nou o repassa un tema antic, i els alumnes desenvolupen el treball al llibre escolar “Aprenem a jugar pensant”.

Per P5 i Primària (Divendres de 16:30 a 17:30h) Amb Gabriel Beaskoa i Raúl Mínguez de l’escola d’escacs Miguel Illescas (Edami). L’activitat inclou un llibre de text gratuït. Per qualsevol dubte podeu contactar a: escuela@edami.com. A la pàgina www. edami.com trobaràs més informació sobre aquesta escola.

A l’últim trimestre faran un petit torneig i al final de curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat o la mostra d’extraescolars amb lliurament de premis i diplomes per als alumnes. També es realitza un informe de final de curs personalitzat.

Opcionalment al mes de juny, els nens que ho volguin podran participar al torneig d’escacs infantil Edami amb nens d’altres escoles. Fora de l’horari escolar i en diversos llocs com el Cosmocaixa, Cotxeres de Sants, etc.

TAEKWONDO

Els beneficis de l’activitat de taekwondo són, en l’aspecte físic, que permet desenvolupar al màxim totes les pròpies capacitats del cos: força, elasticitat, resistència així com un desenvolupament harmònic i funcional de tot el seu organisme. Espiritualment, aquest esport ensenya als seus participants que cal ser perseverant amb els objectius dissenyats: a més dels valors d’educació i companyerisme, els nens aprenen a respectar tant l’entrenador com els companys. És un esport que practica la concentració i la disciplina, creant hàbits que ajudaran al nen en els seus estudis i tasques. Fomenta el respecte, que tinguin un millor control personal i puguin crear actituts positives cap als altres.  Primària (Dilluns de 16:30 a 18:00h). La directora de l’activitat és la SooMi Jo Lee, campiona d’España i entrenadora d’alt nivell.

A partir del mes de desembre, els nens que facin l’activitat hauran de federar-se, és a dir, realitzar una llicència federativa de la qual s’encarregarà l’empresa que realitza l’activitat. Aquesta llicència permetrà tenir una cobertura mèdica per qualsevol incident que pugui passar durant l’activitat. Es farà a travès de la coordinadora de l’activitat.

Per a fer Taewkondo, i a partir del segon mes, hauran de portar la indumentària corresponent: el vestit amb el cinturó. Aquesta indumentària, li podeu demanar a la Soomi o comprar-lo pel vostre compte.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat amb entrega d’informes.

ESGRIMA

L’esgrima s’imparteix al gimnàs de l’escola Fort Pienc per l’escola hongaresa. No és una activitat extraescolar ja que es realitza a partir de les 18 h però a la pàgina www.escolahongaresa.com trobareu més informació sobre aquesta escola si esteu interessats en practicar aquesta activitat.

PRIMÀRIA ARTÍSTIC-CREATIVES

DIBUIX ARTÍSTIC

Aquest curs pretén acompanyar al alumnes en el seu desenvolupament cognitiu i psicomotriu a través de l’observació i la representació mitjançant el dibuix. Els hi donarem les eines necessàries perquè puguin assolir els seus objectius amb solvència i satisfacció. Educarem la vista començant a estudiar les formes esquemàtiques dels objectes que tinguem a l’abast. Farem servir el llapis (dur i tou). Tipus de traç, llum i ombres. Farem diferents exercicis amb objectes (a l’abast) o formes geomètriques. Amb Eixos Creativa.

Per a Primària (Dilluns de 16:30 a 17:30h). Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat.

MODELATGE

JumpingClay és una argila de colors fàcil de manipular que estimula els cinc sentits. S’asseca a l’aire sense necessitat de forn i sense esquerdar-se, és lleuger i suau, posseeix olors naturals que fan molt agradable i relaxant la seva manipulació, no és tòxic, té una textura especial fent més divertides les creacions. És un nou concepte de modelatge, que facilita el desenvolupament de les capacitats artístiques, psicomotrius i cognitives amb el treball del volum i les tres dimensions. Treballem projectes trimestrals que tracten una temàtica concreta: L’espai, el fons marí, l’univers, els videojocs… Al darrer trimestre els nens i nenes han de dissenyar el seu propi projecte i executar-lo aplicant allò après durant el curs. Ho combinem amb sessions puntuals per Nadal, Sant Jordi, Pasqua, etc.

Primària (Dijous de 16:30 a 17:30). Amb Eixos Creativa. Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat.

TEATRE

El teatre és una magnífica font perquè les persones puguin desenvolupar i exterioritzar diferents aptituds. En els escenaris s’evoquen sentiments i sensacions que tots els éssers humans tenim. El teatre es dedica a plasmar i analitzar tot aquest interiorisme. Els alumnes són els que han de comunicar les seves inquietuds, les seves idees o la seva forma de pensar. Les classes disposen de nombrosos exercicis de cos, veu i relaxació que ajuden de forma notable a complir els objectius de cada projecte. La improvisació i la imaginació tenen molta importància a les nostres classes. Intentem d’una forma lúdica potenciar la capacitat de transmetre, ja sigui amb paraules o moviments. El teatre en grup té un element molt sociable, és una altra forma de comunicar-se i fer-se entendre. 1er i 2n (Dijous de 16:30 a 17:30h). 3er a 6è (Dimarts de 16:30 a 17:30h). L’acadèmia Companyia Nocturna ens ofereix les activitats escèniques. A la pàgina www.companyianocturna.com trobaràs més informació. També us podeu posar en contacte a: info@companyianocturna.com.

Al final del curs hi haurà una actuació final al saló d’actes del Centre Cívic en horari de tarda per que hi pugui venir tota la família.

TEATRE MUSICAL

El teatre musical combina tres disciplines escèniques bàsiques com són: el teatre, el cant i la dansa. És per això que parlem d’un dels reptes més complexos de situar en un escenari. El musical és espectacle, una miscel·lània vistosa de diferents números per intentar crear un show compacte i amb sentit. Tot això suposa que cada alumne viurà un llarg procés de preparació, on haurà de deixar-se anar des del patró d’una disciplina que li permeti combinar la tècnica amb la bona presència a l’escenari. El musical no deixa de requerir un esforç físic important, perquè la creació de cada número, exigeix molts moviments i concentració constants amb pautes i matisos mesurats. Es procurarà que siguin classes que tinguin una durada superior a l’habitual on es pugui donar la planificació de tots aquests elements i poder-los ordenar classe a classe de manera que el resultat final sigui fruit de l’esforç i els coneixements anuals.

Per alumnes de 3r a 6è (Dimecres de 16:30 a 18:00h) Amb la Maribel Ibarz de Companyia Nocturna. Us podeu posar en contacte a: info@companyianocturna.com.

Al final del curs hi haurà una actuació final al saló d’actes del Centre Cívic en horari de tarda per que hi pugui venir tota la família.

DANSA CREATIVA

Molt abans d’aprendre a parlar els nens es mouen expressant a través del cos les seves emocions, pors, alegries i angoixes. És un element innat de tots nosaltres. És important oferir espais perquè els nens i nenes puguin coneixes, explorar i desenvolupar les seves possibilitats de moviment. Sentir-se segurs amb el seu cos mentre treballen la imaginació i la creativitat. En la dansa de manera implícita es treballen valors com l’auto-disciplina, el respecte i la col·laboració. Un tipus d’activitat física-motriu, on s’estimula molt la motricitat (saltar, córrer, arrossegar-se, rodar, girar, etc) que aniran augmentant la seva complexitat en funció dels aprenentatges dels nens i nenes i les seves edats.

Una tasca essencial de la dansa creativa és la de crear una producció d’imatges i fer-la esclatar en moviments, exercitant la imaginació, donant la possibilitat d’associar-les lliurement. Un joc creatiu. La importància de la relaxació i el massatge, moment que convida a la calma, baixant el ritme respiratori i l’energia. Treball en solitari o amb els companys a través del contacte. Primària (Dimecres de 16:30 a 17:30h). Amb Companyia Nocturna. Us podeu posar en contacte a: info@companyianocturna.com.

Al final del curs hi haurà una actuació final al saló d’actes del Centre Cívic en horari de tarda per que hi pugui venir tota la família.

LLENGUATGE MUSICAL i INSTRUMENTS

El coneixement de la grafia musical te com objectiu la comprensió de partitures per a la practica instrumental. Es treballa mitjançant el treball rítmic (pulsació, temps, ritme, figures rítmiques), l’oïda (afinació, dictat i audició) i treball melòdic (lectura musical). una activitat adreçada a nens i nenes de primària. És realitza els dimarts de i els dimecres en la franja del migdia en grups segons nivell.

La “roda d’instruments” és un apropament dels nens de segons curs als instruments que podran treballar a partir de tercer de primària. Aquesta activitat es farà durant el tercer trimestre del segon curs, en grups de 4 o 5 nens. Els instruments de la “roda d’instruments” es definiran durant el primer i segon trimestre però en principi serien piano, guitarra, violí i flauta.

A càrrec de l’acadèmia de música Clau de Do amb l’Esther Doñate. Es realitza en horari de migdia segons nivell. Grups en funció del nivell de llenguatge musical. A la pàgina www.claudedo.cat trobaràs més informació i també us podeu posar en contacte a: claudedo@claudedo.cat.

Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat o a la mostra d’extraescolars.

CORAL

L’activitat de Coral, és una activitat lúdica–intel·lectual que intenta apropar al nen a la música i el cant coral , mitjançant el gust de cantar. Es desenvolupen aspectes com: l’atenció, concentració, vocabulari, ritme, oïda i afinació; prenent com a referència el treball col·lectiu. En el grup de petits es combina el treball vocal amb el moviment, amb danses i jocs musicals.

El repertori a treballar s’adapta a l’edat, el nombre i les característiques dels nens de cada grup, i sempre que és possible, es mostra la feina feta en forma de audició-concert per Nadal i fi de curs. La Coral del FORT PIENC és membre del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) i participa en les activitats que organitza el secretariat amb actuacions en diversos llocs com l’església de Sant Pere de les Puelles o altres escoles de Barcelona.

És una activitat adreçada a nens i nenes de P5 a 6è, dividits en grups segons l’edat. És realitza els dijous de 14h a 15h (de P5 a 3r) i de 13h a 14h (4rt a 6è). A càrrec de l’academia de música Clau de Do amb la Esther Doñate. Us podeu posar en contacte a: claudedo@claudedo.cat.

ROBÒTICA

El principal objectiu és apropar el món de la robòtica i la tecnologia a l’alumnat, mitjançant l´aprenentatge basat en el Disseny , Construcció i Programació de models robòtics, disseny de videojocs i els fonaments de programació. També se l’inicia en el bon ús de les eines tecnològiques que els envolten i sobretot d´aquelles que formaran part molt important del seu procés educatiu. No és tracta de crear programadors ni el de tenir als alumnes construint models o fent projectes per presentar a final de curs. Es pretén que agafin les nocions i conceptes de tot el que la tecnologia els pot oferir i sobretot que agafin consciència del bon ús d´aquestes eines al més aviat possible.

Per a alumnes de 1r i 2n. (Dimecres de 16.30 a 18.00h). Per 3r a 6è (Dijous de 16.30 a 18.00h). Amb Rockbotic. Al final del curs hi haurà una sessió de portes obertes en el mateix horari de l’activitat.

PRIMÀRIA IDIOMES

ANGLÈS

Amb KITH s’ofereix un mètode motivador i complet, dividit en 7 nivells. D’aquesta manera, aconseguim una adaptació completa a tot el nostre alumnat, independentment del seu nivell inicial. En aquesta etapa educativa, i seguint una metodologia lúdica i dinàmica, es treballen les quatre habilitats de la llengua: comprensió escrita, expressió escrita, comprensió oral i expressió oral.  Treballem amb tres objectius finals clars per als nostres alumnes: Capacitar els alumnes perquè utilitzin l’anglès de manera espontània en múltiples situacions de la vida quotidiana. Construir una base sòlida de l’idioma sobre la qual es continuï treballant durant l’Educació Secundària. Obtenir les seves primeres titulacions a nivell internacional: Cambridge YLE i Trinity College London. Des d’aquí us animem a mantenir el contacte amb els professors dels seus fills durant el curs . Si volguessin parlar sobre algun aspecte del curs o el progrés del seu fill , no dubtin en posar-se en contacte amb nosaltres. La coordinadora és Anna Santamaria (a.santamaria@kith.es).

Primària. Dues hores setmanals. (Dilluns i Dimecres o Dimarts i Dijous de 16:30 a 17:30). S’entregarà un informe al final de cada trimestre i us podreu reunir amb el profesor de l’activitat en horari de tarda. També hi haurà classes obertes en l’horari de l’activitat.

FRANCÈS

Est-ce que votre enfant parle français?. Les classes de francès van sorgir amb l’ interès que tenien alguns pares de l’escola per la llengua francesa com a opció d’aprenentatge per als seus fills. El màxim d’alumnes per classe són de 8 infants, el que permet un aprenentatge més efectiu i més personalitzat. La metodologia es basa en projectes i a partir de situació de la vida quotidiana amb una base gramatical a cada classe la qual els alumnes sistematitzaran ells mateixos.  Tractaran temes actuals i engrescadors, sense complexos i sense jutjar. Transmetent-li les ganes d’aprendre amb entusiasme i bon humor!. L’activitat és impartida per mestres nadius francòfons a la franja de migdia, dimecres o dijous de 13:00h a 14:00h i de 14:00h a 15:00h segons nivell.

PRIMÀRIA ACTIVITATS DE JOC

ACOLLIDA TARDA

L’acollida de tarda es un espai de guarderia fins a les 17:30. Es realitzen activitats com llegir contes, pintar i dibuixar, es disfressen o surten al pati a jugar a pilota. En aquest espai de temps, berenen abans de començar a jugar. De dilluns a divendres de 16:30 a 17:30h. Montse Gámiz.

ACOLLIDA MATÍ

És el mateix espai que a la tarda i realitzen les mateixes activitats. De dilluns a divendres de 8 o 8:30h a 9h. Elena Mateo i Gerard Giner.

 

SOBRE LA COMISSIÓ

Des de la Comissió d’extraescolars organitzem i fem el seguiment de les activitats extraescolars, casals d’estiu i colònies, per tal que els nostres fills i filles puguin gaudir en un entorn lúdic de tallers artístics, creatius, científics, d’idiomes així com de la pràctica de diversos esports i d’aquesta manera ajudar a les famílies a fer compatible la vida laboral i familiar.

Qui som:

Daniel Blanco (vocal), Laia Pou, Teresa Freile, Natura Gómez, Ana González-Rodiles, Eva Lainez, Mandy Mongiovi, Maria Rosa Sarrias, Alessia Scardamaglia i Mirella Hanninen, .

Objectius:

. Oferir una àmplia graella d’activitats fora de l’horari escolar per tal que els nens i nenes de l’escola puguin gaudir d’un temps de lleure acompanyats d’activitats esportives, creatives o científiques.

. Oferir un casal d’estiu per a nenes i nens d’infantil i primària a partir del primer dilluns de juny de les vacances i durant tot el mes de juliol així com les primeres setmanes de setembre. En horari de matí o tot el dia amb servei de menjador propi opcional. Els casals tenen una temàtica diversa, són casals lúdics, inclusius i on es treballen valors a través del joc.

. Oferir unes colònies d’estiu per a nenes i nens des de P4 a sisè durant la primera setmana de vacances d’estiu. Tradicionalment es fan a la casa de colònies  de Cal Diable, s’hi realitzen diverses activitats, tallers i sortides en plena natura i amb una bona cuina casolana.

Accions:

. Preparació de la graella d’extraescolars del curs d’acord amb el centre. Avaluació de noves propostes.

. Gestió i supervisió de les extraescolars amb les diferents empreses que les realitzen.

. Gestió de les inscripcions a les extraescolars (més de 550 l’any).

. Gestió i supervisió dels casals d’estiu d’infantil i de primària.

. Gestió, supervisió i inscripcions de les colònies d’estiu a Cal Diable.

Contacta amb nosaltres:

Pots enviar un correu a extraescolars@ampafortpienc.org o omplir el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar