XERRADA – El meu fill o filla s’agrada? Prevenim l’anorèxia i la bulímia des de casa

Trastornos-Alimenticios-Ninos-IEls trastorns de la conducta alimentària constitueixen actualment la 3ª malaltia crònica entre la població femenina preadolescent i adolescent. Es tracta de malalties mentals que provoquen conseqüències negatives greus tant per a la salut física com mental. Degut a això és fonamental prevenir-los des de petits.

El proper dimecres 20 de gener de 19:30h a 21h farem una xerrada a l’escola impartida per la formadora Sara Bujalance, dirigida a famílies tant d’infantil com de primària i/o secundària i es centrarà en:

•Què són els trastorns de la conducta alimentària?
.Factors de protecció per als infants: estil de vida saludable, una bona autoestima i una imatge corporal positiva.
•Factors de risc per patir un TCA
•Senyals d’alerta
•La prevenció des de la familia
La Sara Bujalance és Directora del Programa de Prevenció i Promoció de la Salut de la Fundació Imatge i Autoestima. És llicenciada en Psicologia per la UB i Màster en Teràpia Cognitiu Social, també per la UB. Té experiència en el tractament dels Trastorns de la Conducta Alimentària i en Teràpia Familiar.

Esperem que us sembli interessant aquest tema, en el qual la prevenció és molt important!!

Animeu-vos!! Podeu confirmar-nos si vindreu a la xerrada al mail de la comissió, formació.comi@ampafortpienc.org (necessitem un mínim de 10 persones).

Jornades de Cohesió

Ahir els monitors de menjador van organitzar unes Jornades de Cohesió, on els nens i nenes van gaudir d’una estona de pati diferent!

De 13 a 13.30h es van fer 3 grans grups de 4t, 5è i 6è tots ben barrejats i es van organitzar 3 grans jocs:

– Al pati de futbol van jugar a “Creuar el riu”, on havien d’encertar un enigma i passar per un riu una mica “especial”.

4t, 5+¿ i 6+¿ pati futbol creuar riu
– Al pati de bàsquet van jugar a “Himan Ball”, una espècie de joc de matar però amb unes normes una mica diferents.
4t, 5+¿ i 6+¿ pati b+ásquet himan ball
– Al gimnàs van fer relleus.. tot el gimnàs estava ple de figures d’escuma i on els nens i nenes van haver d’esquivar, reptar i saltar per arribar fins al final.
4t, 5+¿ i 6+¿ gimn+ás relleus
De 14h a 14.30h era l’hora dels nens i nenes de 1r, 2n i 3r. El funcionament va ser el mateix: 3 grans grups tots barrejats i 3 grans jocs dividits pels 3 grans espais de l’escola:

– Al gimnàs van fer un concurs de ball, on van demostrar que estan fets uns grans ballarins!

1r, 2n i 3r balls gimn+ás
– Al pati de bàsquet van fer relleus de diferents maneres.. estaven fets uns bons gripaus!
1r, 2n, 3r relleus pati b+ásquet
– Al pati de futbol van fer una espècie de matar per equips, on havien de tocar amb la pilota als nens que intentaven creuar la filera de rodes que van posar pel terra.
1r, 2n i 3r pati futbol matar
En definitiva, una jornada on van gaudir de jocs diferents als que estan acostumats a jugar a l’hora del menjador, i on van compartir amb nous companys i companyes el plaer de jugar tots junts.

Recollida d’aliments i regals pel dinar de Nadal‏ organitzat per la Comunitat de Sant Egidi

Estimades famílies,

Com alguns ja deveu recordar, el passat dia 17 de novembre es va fer a l’escola una xerrada sobre els sense-llar del nostre barri. Van venir 3 entitats que treballen aquest tema i ens van explicar com aquestes persones no acaben al carrer per casualitat sinó per les dificultats que els porta la vida i també com és d’important acompanyar-les en el seu camí de sortida del carrer.

Una de les entitats que va venir, la Comunitat de Sant Egidi, ara ens ha fet una petició molt concreta que volíem compartir amb tots vosaltres i animar-vos al màxim a que hi participeu. La iniciativa és col.laborar en el Dinar de la Misericòrdia que se celebrarà el dia de Nadal a l’estació del Nord i que va dirigit a totes les persones pobres, ancians, refugiats i persones soles o malaltes. Aquest dinar es fa a diferents punts de Barcelona i l’any passat va acollir més de 165.000 persones.

Per col·laborar es poden fer tres coses molt concretes (menjar, regals i voluntaris):

– Aportar menjar: el menjar que es necessita pel dinar és cava, refrescos, torrons, polvorons, neules, fruits secs, sucs de fruita, embotits, formatges, cafès i llaunes de conserva.

– Aportar regals NOUS per adults: cada adult que va al dinar rep un regal i per tant, també se’n necessiten. Els regals que ens demanen són els següents: motxilla per home, impermeable, bossa de lona (home/dona), carpetes i llibretes per adults, moneders, jerseis polars, sacs de dormir, necessers complerts, estoig de colònia (home/dona/juvenil), ràdio, despertador de butxaca (amb auriculars), joc de llençols, joc de tovalloles, manta, paraigua (home/dona), bolígraf en estoig.

 Aportar regals NOUS per nens i nenes: pilotes, nines, cotxes petits, jocs de manualitats trencaclosques, jocs de taula, material escolar, jocs per nadons.

– Fer-se voluntari pel Dinar de la Misericòrdia: calen voluntaris pel dia de Nadal per ajudar a servir el dinar, parar taula, recollir, embolicar els regals, etc.

Per tal d’organitzar aquesta recollida, posarem unes caixes a l’entrada de l’escola on podeu anar posant les coses que vulgueu aportar. Igualment, el dissabte 5 de desembre al matí la gent de la Comunitat de Sant Egidi estaran a la plaça del Fort Pienc explicant la seva iniciativa i recollint també el que la gent els vulgui aportar. Per tant, si voleu anar a veure’ls el dia 5 i fer la vostra aportació llavors, també ho podeu fer.

Els que vulgueu participar activament el dia de Nadal amb alguna activitat del dinar, si us plau, poseu-vos en contacte amb l’Anna Llop a tresorer@ampafortpienc.org i ens organitzem. No tingueu por d’apuntar-vos! Buscarem la tasca que tingueu ganes de fer i que pugueu fer segons la vostra disponibilitat. Us animo a fer un petit voluntariat en família per tal d’acostar-nos tots a la realitat dels sense-sostre del nostre barri. Nosaltres quatres ens apuntarem a parar taula, per si això us anima! 😉

Ànims i tots a col-laborar!!!!

Moltes gràcies!

Gràcies, famílies!

Ho hem tornat a fer. L’escola és una selva!

Volem agrair a totes les famílies l’esforç, la dedicació, l’entusiasme, la paciència i la participació.

En una jornada de molta feina però també festiva més de 300 persones van passar per l’escola a decorar el vestíbul i el resultat és espectacular.

Moltíssimes gràcies!

IMG-20151128-WA0021