Les recomanacions de les famílies

Hola famílies:

Com ja sabeu, tenim la revista de l’AMPA Fem Escola en marxa. Totes les comissions ja estan treballant de valent, però necessitem també la vostra col·laboració.

Com cada any, hi haurà la secció de “Recomanacions” a on sou vosaltres que, amb una mini ressenya, ens suggeriu alguna app, música, llibre, peli infantil, joc,…Què us ha robat el cor aquest any?

Imagen
I si algú té més ganes i temps per escriure, també busquem pares i mares que vulguin publicar a les següents seccions de la revista:

  • “Els pares i mares opinen”: un article sobre quelcom en relació amb la comunitat educativa que us preocupi especialment. L’any passat, per exemple, l’Estel Cruselles ens parlava de Coeducació 

Coeducacio2

  • “Els pares i mares recomanen”: on podeu explicar-nos una mica més extensament, alguna activitat per nens i nenes que us hagi agradat molt. L’any passat la Gemma Castañé ens parlava del Climbat 

Climbat1

Esperem les vostres col·laboracions abans del 6 de maig!

I recordeu que també estem esperant més obres d’art dels vostres fills i filles pel Concurs de la portada d’aquest any sobre com imaginen l’escola del futur! Ja tenim alguns candidats! Mireu la proposta d’en Pau i la Violeta de Primer B d’una escola amb piscina, tobogans, globus d’aigua, llits elàstics,…

Com ens agradaria que fos la nostra escola en el futur. Pau Boqué i Violeta Mazzeo de Primer B

Ens ho podeu fer arribar tot plegat al mail revista@ampafortpienc.org

Comissió de Comunicació

Concurs portada revista Fem Escola AMPA

Hola famílies:

 

Un any més escalfem motors per a fer la revista Fem Escola de l’AMPA d’enguany. Aquest any tenim novetats: imprimirem un exemplar de la revista per a cada família i la posarem a la motxilla dels vostres fills i filles al acabar el curs.

 

Però aquí no acaben les novetats: aquest any la portada la feu vosaltres amb els vostres fills i filles!

 

Hem engegat un concurs obert a tothom: ens heu d’enviar un dibuix, foto, collage, pintura, graffiti,…de temàtica lliure. Potser podeu pensar en com imagineu l’escola del futur; com veieu vosaltres l’escola avui; què enteneu per “fer l’escola entre tots” (no oblideu que la revista es diu Fem Escola);….

 

Esperem dons que ens feu arribar les vostres obres d’art (escanejades) al mail  revista@ampafortpienc.org abans del 6 de maig

 

El premi? Que les més de 220 famílies de l’escola tinguin a les seves prestatgeries la revista amb la vostra portada! I les propostes finalistes també sortiran a l’interior de la revista. Ens podeu fer arribar també una foto dels autors si voleu que la incloguem.

 

En aquest link podeu veure les portades de les revistes d’altres anys per inspirar-vos: http://www.ampafortpienc.org/blog/revista/

4 5 6 8 FE10 revista-7 revista-11

 

Ànim, la fama us espera

Comissió de comunicació

 

 

Benvigud@s a l’educació del segle XXI

La societat n’era una, ara n’és una altra.

D’una educació bàsica hem evolucionat a l’aprofundiment del coneixement.

I ara, què?

Ara ens toca construir el futur de la nostra societat i el futur són els nostres fills i filles.

Ara es tracta de dir quina educació volem, de reflexionar sobre què s’ha d’aprendre i com s’ha d’aprendre, amb quina o quines metodologies …

En definitiva, d’entendre quines són les necessitats que tenen els nostres fills i filles en el món del segle XXI.

Us convidem a participar a la xerrada

Benvigud@s a l’educació del segle XXI

DIVENDRES 15 D’ABRIL A LES 17:30

L’alumnat del segle XXI necessita d’un sistema educatiu del segle XXI que doni resposta als requeriments i reptes amb els que es trobaran els nostres fills i filles.

Sempre es requerirà el domini de determinats continguts instrumentals de manera aplicada, però el domini de procediments que els permetin gestionar de manera reflexiva, crítica i constructiva la ingent i creixent informació, els prodeciments i canals de generació de coneixement compartit, el pensament alternatiu i lateral, l’aprenentatge permanent, la creativitat, la fluïdesa multimèdia i el domini d’amplitud de codis, la innovació, el pensament i sensibilitat artística,… juntament amb el desenvolupament de la intel·ligència social, l’adaptabilitat, la resilència, les estratègies disruptives, l’empatia, el domini comunicactiu i relacional, la responsabilitat ecològica, habilitats i valors per repensar un sistema social més equitatiu i redistributiu,… semblen perfilar-se com unes competències bàsiques en un entorn social molt diferent al que fins ara hem conegut.

L’escola sovint encara es mou encorsetada en estructures del passat, transmetent continguts culturals que cerquen més aviat perpetuar l’herència de les societats que no pas habilitar per als reptes del futur.

Però també hi ha moltes escoles del nostre sistema públic compromeses amb el futur a través de projectes, de metodologies, de decisions educatives i organitzatives que s’orienten vers la centralitat de l’alumnat i les competències  del segle XXI.

Quines són aquestes escoles i instituts? què les diferencia? Què fan per encarar aquest repte? Què caracteritza els equips professionals? Com s’en fan coresponsables les famílies?

Ara està de moda sentir parlar de projectes educatius innovadors, però… són realment innovadors o només cerquen fer atractiva una oferta diferencial en un entorn on les escoles competeixen per la matrícula? Necessitem elements que ens ajudin a diferenciar-los

La ciutadania en general i les famílies d’infants en particular, no volem ser simples consumidors de productes ja determinats per decisions ideològiques.  No volem ser simples agents reactius davant les retallades o reformes educatives. Volem ser agents disruptius capaços d’incidir en l’educació que volem per als nostres.

Quina millor ocasió per a debatre-ho plegats ara que moltes famílies afrontem la inscripció a secundària o ara que sembla es torna a revitalitzar l’impuls del nostre districte per revitalitzar els nostres instituts de referència i reclamar-ne de nous.

No volem només edificis i dotacions pressupostàries. Volem incidir també en els projectes educatius, perquè no són propietat de les administracions educatives. Són propietat nostra.

Calçotada escola Fort Pienc

El dissabte 9 d’abril farem la Calçotada a Lourdes d’Arenys de Munt

Venda de tiquets Gerard i Susana per 8€

PERÒ LA SALSA LA POSES TU!, SI TENS SALSA, DEMOSTRA-HO!

Cada família s’ha de portar la salsa de calçots i farem un concurs de salses per triar la millor salsa de l’escola.

banner calçotada 2016

Comissió de Dinamització – AMPA escola Fort Pienc