Separator_ini
fem escola #6
SUMARI

Editorial
Conta-contes per sant jordi Joana Ródenas
Entrevista: MAtTHEW TREE, ESCRIPTOR Gemma i Manel
l'escola amb humor José Manuel
EXTRAESCOLars
PATINATge. Alberto
la cantata de coral i conjunt instrumental Eulàlia i Ramon
un Menjador per aprendre Comissió de Menjador
Els tallers de Menjador Alberto i Aurora
l'escola publica al barri i la coordinadora Comissió Barri i ciutat
El Carnaval al Menjador Alberto i Aurora
cuina per a nens. Jussara
realiza actividad fisica Emilio Juan Zabay
Sortida d’Infantil a Can Mercader José Manuel
Sortida dE PRIMàRIA a CaSTELLFELS Laura
1er mercat de segona mÀ Alberto / C. de Dinamització
7na festa de la diversitat Teresa Sala
Petita Història de la Química José Manuel
la MIREN S'ACOMIADA Miren, mestra de reforç parvulari
la maría rosa s'acomiada Maria Rosa, mestra de P5
la veu de l'escola Susana, directora

Separator
EDITORIAL. Els petits es fan grans

Acabem un nou curs i una vegada més constatem que els petits, i amb ells l’escola, es fan grans. Ja hem completat un curs sencer amb la nova direcció, i ja som a les portes del curs que dirà adéu a la primera promoció d’alumnes del Fort Pienc. I això vol dir que el projecte es consolida a la vegada que acumula cada cop més històries per explicar. Els nens i les famílies passarem, les direccions i les mestres també, però l’escola seguirà el seu camí gràcies al que tots haurem construït per als que hagin de venir.

El pas a la secundària és un moment important, i per això des de l’AMPA volem contribuir a preparar el moment que aquests petits-que-s’han-fet-grans hagin d’anar a la ESO (l’educació secundària). En el nostre cas, els dos instituts que tenim assignats –i en els quals tenim, per tant, preferència– són els veïns Fort Pius i Pau Claris. Amb l’objectiu de fer la transició el més fàcil possible, des de l’AMPA fa un any que ens hem sumat a la feina que s’està fent des de la direcció de l’escola, i per això ja hem parlat, directament o a través de la Coordinadora d’AMPA de Fort Pienc, sols o conjuntament amb la direcció de la nostra escola, amb les AMPA i les direccions dels dos instituts, i també amb el Consorci d’Educació de Barcelona, per interessar-nos per com estan preparant la transició i oferir-los la nostra col·laboració en el que faci falta. De moment, el que us podem dir és que hi ha una excel·lent disposició per part de les direccions d’ambdós Instituts a col·laborar i a fer que la transició cap a ells es faci d’una manera sensible i integradora del treball que han estat fent a la nostra escola. Estem convençuts que aquest pas pot ser un gra de sorra més que enforteixi l’escola pública al barri, i que entre tots hem d’assegurar que l’energia que ens caracteritza, com a escola jove que som, encaixi perfectament amb l’experiència i la història dels Instituts amb els quals estem vinculats.

Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
una
  Conta-contes i teatre per Sant Jordi / Joana Ródenas

Vam gaudir de valent amb els nostres conta-contes particulars!

 

La sala estava plena de nens i pares gaudint de tantes històries emocionants, segur que els més petits no oblidaran un dia de Sant Jordi ple de contes, explicats pels pares, mares i alumnes de la seva escola, i de ben segur aquella nit van dormir somniant amb aquelles fantàstiques aventures.

 

Moltes gràcies a tots els participants i als organitzadors.


Ens tornem a veure el proper Sant Jordi per omplir un dia de noves fantasies.

 

veure els vídeos ...

veure les fotos ...

 
entrevista
  entrevista Matthew Tree, escriptor / Gemma i Manel

En aquesta tercera entrevista a un pare o mare de la nostra escola, hem parlat amb en Matthew Tree, pare de la Mireia de la classe de les Sargantanes Roqueres 2n A i de l’Arnau que va a la classe de les Tortugues Mediterrànies.  En Matthew és un escriptor anglès en català, defensor de la llengua catalana i col·laborador en diverses publicacions i  emissores de ràdio i televisió,  tant angleses com catalanes. Actualment acaba de presentar el seu llibre Negre de merda. El racisme explicat als blancs, mentre prepara el seu primer llibre escrit en llengua anglesa.

 

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
16750-m
 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
EXTRAESCOLARS
coral
  patinatge / Alberto

Hem assistit a una classe de patinatge de les activitats extraescolars. Amb els patins posats, els nens i nenes del Fort Pienc fan pràctiques de l'espectacle que volen oferir-nos a final de curs, sempre sota les indicacions de les dues monitores que els guien.

 

Hi ha nens/es que tenen més experiència que d'altres patinant però quan comencen a rodar pel pati tots fan cara de passar-s'ho molt bé.


veure el vídeo ...
veure les fotos ...

 
escacs
  coral i conjunt instrumental El concert / Eulàlia i Ramon

El passat dia 2 de juny els alumnes d’extraescolars de conjunt instrumental i coral ens van oferir un fantàstic concert de final de curs al gimnàs de l’escola. El voleu escoltar?

 

 

 

 

 

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
comedor
  Un menjador per aprendre / Comissió de Menjador

Benvolguts i benvolgudes pares i mares, des de la Comissió de menjador ara que s’acaba el curs, però que ben aviat en començarem un de nou, volem fer una mica de balanç del que ha estat aquest any i compartir amb vosaltres els bons propòsits amb què ens agradaria iniciar el  curs 2010-2011.

 

Com bé sabeu, enguany la nostra escola ha viscut un procés de canvis. Canvis en la Direcció, amb la incorporació de13 nous professors, amb una nova empresa de monitoratge,...Canvis, és cert, més de forma que de fons, però que al cap i a la fi han exigit un procés d’adaptació per part de tots els implicats, on també hi tenen un paper els nens i nenes i els pares i mares.

.

 

llegir l'article ...

comedor
  Els tallers de Menjador / Alberto i Aurora

Sabeu què són els tallers de menjador?
Com ja sabeu, a la nostra escola hi ha un petit problema de falta d’espai. Aquesta manca d’espai queda palesa quan  han d’estar tots els alumnes a la vegada al pati a l’hora de menjador.
Per minimitzar aquesta situació els monitors de menjador han tingut una bona idea: cada dia de la setmana fan un taller per entretenir a un nivell d’alumnes, i d’aquesta manera es descongestiona el pati.

Això permet que els nens que s’estan al pati tinguin més espai per jugar, i els nens que van al taller s’entretinguin fent quelcom diferent.

 

veure el vídeo ...
veure les fotos Taller de Plàstica...

veure les fotos Taller de Contes...
veure les fotos Taller de Massatges...
veure les fotos Taller Felicitació per Sant Jordi...
veure les fotos Taller Jugant al Penjat...

Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
comedor
  El Carnaval al Menjador / Alberto i Aurora

El dia de Carnaval és un dia molt especial per a la canalla, s'ho passen súper bé a l’escola amb les disfresses.
Aquest dia els monitors de menjador van sorprendre els nens amb un aigua de colors!
La diversió estava assegurada.


veure el vídeo ...
veure les fotos...

 
jocs
  L’escola pública al barri i la Coordinadora / Comissió barri i ciutat

La Coordinadora d’AMPA de Fort Pienc (en la qual participem a través de la Comissió de Barri i Ciutat), treballa per vehicular una estreta col·laboració entre les escoles públiques del barri del Fort Pienc (Carlit, Fort Pienc, Pere Vila i Ramon Llull). Un dels aspectes que ens interessa a les quatre escoles és assegurar una matrícula complerta, equilibrada i arrelada al barri, i aquest any les inscripcions a P3 de les escoles de Fort Pienc mostren que l’educació pública al barri continua enfortint-se.

 

 

llegir l'article...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
cuina per a nens
  cuina per A nens Cómo lograr una alimentación saludable / Jussara

- Estrategias para lograr unos buenos hábitos
- Un patrón alimentario saludable en el niño
- Videorecetas con grandes Cheffs del colegio: Pizza de calabacín
- 4 grandes ideas muy sencillas (RECETAS): Peinetas de queso, salsa de tomate con más fibra, pande aceitunas y crema de yogurt.
- Trucos de cocina


leer el artículo...

ver recetas (¡ñam, ñam!)

 
jocs
  Realiza actividad física / Emilio Juan Zabay

Cada vez que ojeamos la prensa encontramos artículos en los que se menciona la importancia que tiene la práctica continuada de ejercicio para con nuestra salud.

 

No hace mucho se comentaba la falta de actividad física relacionada con la obesidad infantil en un país sudamericano. No tenemos que irnos tan lejos en la distancia para observar cómo algunos de nuestros/as hijos/as tarde o temprano les ocurrirá lo mismo.

 

 

leer el artículo...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
sortida
  Sortida d'Infantil a Can Mercader / José Manuel

El diumenge 18 d’abril a la tarda es va fer la tradicional sortida de primavera de l’AMPA per als alumnes d'infantil. Enguany va ser al Parc de Can Mercader, a Cornellà.

Tot i que, de bon començament, el cel amenaçava pluja, a poc a poc el sol va començar a treure el nas i tot va acabar en una tarda esplèndida on tothom s’ho va passar d’allò més bé.


La principal atracció van ser uns trens en miniatura on grans i petits podien seure i fer una volta per tot el parc, però també van tenir molt d'èxit el llac, una mena de vaixell pirata i sobretot, les grans extensions cobertes de gespa.

 

El temps va passar ràpid  i  poc abans que marxés el sol, les famílies van tornar cap a casa amb la sensació d'haver gaudit d'una de les primeres tardes de primavera d'un any com aquest, de clima tan imprevisible. Com a record d'aquella tarda, aquí teniu unes poques fotografies.


veure el video...

veure les fotos...

 
petita
  Sortida d'Primaria a Castelldefels / Laura i Jussara

Fue uno de los primeros días de primavera, de esos que dan gusto porque el sol está tibio, hay brisa, y el aire está lleno de anticipos del verano.

La playa estaba perfecta: despejada, grande, limpia. Y hasta el mar invitaba a los primeros chapuzones infantiles.

 

Los barriletes/cometas/estels remontaban fantásticos, alto, muy alto. Hubo de todos los colores y formas y ninguno se quedó en tierra. Los chicos festejaban, aprendían, se desafiaban y poco a poco los papás se fueron quedando colgados de los hilos, mientras ellos pasaban a los castillos de arena.

Y después, el picnic, el café de chiringuito, los pies mojados, arena hasta en los bolsillos, el puñado de caracolitos, el castillo y su foso, el fulbito de todos contra todos, un par de sorrats felices, y los rezagados que llegaban cuando otros ya se retiraban.

 

ver el video...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
sortida
  1er Mercat de segona mà / Alberto/Comissió de Dinamització

Amb un dia de sol esplèndid es va celebrar el 1er Mercat de Segona Mà de l'escola Fort Pienc.
En un ambient de festa i diversió els nens/es no van desaprofitar l’ocasió de fer de firaires per una estona, i s'ho van passar molt bé.
Els venedors vetllaven pel seu negoci i els compradors pel seus diners, i tots eren les dues coses. Va ser molt divertit.
Alguns nens pensaven autèntiques estratègies  per vendre més, feien publicitat cridant, regatejaven, etc. Un autèntic mercat.
Fins que el matí es va anar acabant i va arribar el moment de rebentar preus, fer promocions per la compra d'alguna joguina, o simplement regalar aquell objecte pel qual algú havia preguntat el preu, però els euros no  arribaven. Tothom va sortir content, sobretot els pares, que també hi havíem anat amb la intenció de buidar una mica la casa.

Per acabar, hi va haver un espectacle de titelles que va tancar aquesta gran experiència. Ja estem desitjant que arribi el proper Mercat de Segona Mà.


veure les fotos...
veure el video...

 
petita
  Voluntària a la 7na Festa de la Diversitat / Teresa Sala

La setena festa de la Diversitat l’he viscuda una mica diferent de les anteriors: he fet de voluntària i aleshores és quan veus realment la feinada que ha fet la comissió que l’ha organitzada: distribució dels espais i les activitats, muntatge els diferents tallers ... 

 

Potser muntaria diferent el tema dels menjars, separant les taules dels nens de la dels adults. Hi ha molta gent, tots amb gana i la majoria de plats no són pels petits. Realment no pots acabar de gaudir de les exquisideses que fa la gent. 

 

Enguany ha plogut i ha estat una mica més caòtic. El menjador de l’escola quedava just,  però ens en vam sortir. Alguns tallers es van haver de posposar i d’altres es van fer al gimnàs. La majoria van estar molt participatius però el que va triomfar va ser el de Bollywood: aquelles dues noies sense dir ni una paraula, van aconseguir que, de mica en mica, acabéssim tots ballant.  Van crear un clima molt engrescador. Va estar molt i molt bé!

 

veure les fotos...
veure el video...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
petita
  Petita història de la química / José Manuel

L’any vinent, 2011, serà l’Any Internacional de la química. I serà un bon moment per recordar una branca de la ciència que, amb més o menys encert, ha acompanyat els éssers humans des dels seus orígens.

 

És veritat que els homes primitius no coneixien la química, però la feien servir sense saber-ho. La química tracta, sobretot, de les substàncies (sòlids, líquids i gasos) i dels canvis que aquestes experimenten quan es mesclen entre si. I d’això, de barrejar coses per veure que passava, ja en sabien els homes primitius. Un dels grans descobriments de la Prehistòria va ser el foc (o, més ben dit, la manera de generar-lo artificialment) i el foc és precisament un tipus de reacció química, anomenada combustió, que es produeix en escalfar un combustible com ara fusta o petroli amb l’oxigen de l’aire i que allibera molta energia en forma de calor.

 

llegir l'article...

 
pares
  Miren s'acomiada / Miren

Estic agraïda a Déu i a la vida que m’ha proporcionat el poder fer de mestra. M’estimo molt el que faig i el que he fet fins ara i estimo els alumnes que han passat per les meves mans...

 

llegir l'article...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
pares
  María Rosa s'acomiada / María Rosa, mestra de P5

Quan la Sara Rovira, mare del Nil de la classe de les sardines, em va demanar fer un escrit per a la revista escolar que porta l’AMPA vaig pensar a fer un comiat ja que és l’últim curs del meu treball com a mestra.

 

Reflexionant sobre tot el que ha estat la meva feina com a mestra i havent passat pels diferents cursos que conformen la vida escolar, voldria cenyir-me en l’educació infantil, etapa en la qual he passat aquets últims anys a l’escola, i haig de fer-vos saber que per a mi ha estat molt gratificant, emotiva i de gran responsabilitat, ja que crec que és una etapa molt important en el desenvolupament de la persona...

 


llegir l'article...

 
pares
  La veu de l'escola / Susana Boldú i Casas

Ha arribat el moment de fer una breu reflexió sobre la vida a l’escola d’aquest any, una mirada general.

 

 

ver l'artículo ...

 
Separator
EQUIP DE TREBALL

REDACCIÓ I DOCUMENTACIÓ
Gemma Castañé
José Manuel Díaz
Alberto Guirao
Laura Piaggio
Sara Rovira
Jussara Toppel
Israel Vela
Eulàlia Vilaplana

VIDEOS
Israel Vela
Jussara Toppel

DISSENY I MAQUETACIÓ
Laura Piaggio

COL.LABORACIONS
Aurora
Joana Ródenas
Emilio Juan Zabay
Manel Tordera
Ramon Monsergas
Comissió de Menjador
Comissió de Dinamització
Comissió Barri i ciutat
Sergi Parareda (P3)
Enzo (4rt)
Carme
Teresa Sala
Miren Garralda Alonso
María Rosa González
Susana Boldú i Casas

EDICIÓ
AMPA del CEIP Fort Pienc / Comissió de Comunicació
C/ Alí Bei, 75 - 08013 Barcelona
Tel. 93 246 29 99
correu@ampafortpienc.org
NOMBRES ANTERIORS
juny de 2010