Separator_ini
fem escola #6
SUMARI

EditoriaL. Petita histÒria
una capa de color Subcomissió Feng-shui
Entrevista: Anna rosa martínez, delegada de greenpeace a catalunya Gemma i
l'escola amb humor José Manuel

EXTRAESCOLars
CORAL Lourdes, Eulàlia, Ramon i Manel
ESCACS Jussara

En bruno i el seu secret Israel
Menjador curs 2008-2009 Comissió de menjador
cuina per a nens Jussara
JOCS EN FAMÍLIA Alberto
conta-contes per sant jordi Xxxx
familias online Laura i Desirée
un any amb molts projectes realitzats Comissió Pares i jardins

la veu de l'escola David

Separator
EDITORIAL. Petita Història

Ja hem complert 7 anys! Qui ho diria, oi!
Aquests anys han passat molt de pressa, perÒ us recordeu d’aquells inicis?

Jo recordo els barracons i se’m dibuixa un somriure. Tota aquella precarietat exterior desapareixia quan entrÀvem a les aules, parlÀvem amb els i les mestres i ens contagiÀvem de l'optimisme i treball de tot l'equip docent. Els nostres fills i filles eren feliÇos i per comenÇar, tenÍem el mÉs important.

No vam trigar a ser una gran famÍlia, moltes coses estaven per fer i un grapat de nosaltres vam comenÇar a treballar en petites comissions, sense cap experiÈncia perÒ amb molta il·lusiÓ. De mica en mica anÀvem creixent i d'histÒries i moments entranyables en tenim un munt per compartir.

Amb un any de retard, l'edifici nou va arribar i per fi veiem allÓ que tantes vegades havÍem somiat. Va ser un moment especial en quÈ estrenÀvem noves instal·lacions amb molts detalls per acabar i deixÀvem enrere aquell espai provisional perÒ privilegiat.

Els patis encimentats substituÏen el petit bosc i dÈiem adÉu al petit porxo que tants bons moments ens va brindar. ComenÇÀvem a ser molts i ja no ens coneixÍem tots, perÒ l'anima del Fort Pienc prenia nova forÇa amb un equip docent abocat al 100% i una AMPA reforÇada amb noves energies i grups de treball.

Any rere any, curs rere curs, l'escola no ha parat. Nous projectes, noves classes, nous i noves mestres... Ja podem dir que la nostra escola ha arrelat, tal com ho ha fet el nostre nou arbre que ja fa molt de temps volÍem incorporar al naixement de la nostra escola i que tant de bo vegi molts nens i nenes crÉixer, aprendre i jugar al seu voltant.

Un curs que s' acaba, un estiu que comenÇa, un director que ens diu adÉu.
GrÀcies David per tot l' esforÇ i treball d'aquests anys. GrÀcies a tots els que dia a dia feu possible el Fort Pienc.

Salut i bon estiu a tothom!

 

Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
una
  Una capa de color / Subcomissió Feng-shui

Fa un any més o menys, un grupet de pares comentàvem que, amb les presses d'entregar l'edifici -o potser simplement per criteri estètic-, hi havia moltes parets i espais de l'escola que havien quedat molt fredes i poc acollidores per a un espai infantil. Pensàvem que estar envoltat de coses boniques i alegres és més vivificador i estimulant per als nens, i també per a les persones que treballen en aquell entorn. Així, doncs, amb l'acord i el suport de la direcció de l'escola, ens vam oferir a donar-li una capa de color i de vida. Ens vam batejar amb el nom de la Subcomissió Feng-shui, dins del marc de la Comissió Pares i Jardins, que vetlla per les millores en l'escola. Aquí teniu una mostra del que hem pogut fer aquest any. Us ensenyem l'abans i el després.
 

Per a l'any vinent ja estem pensant en noves accions: l'aula d'informàtica, alguns passadissos, cobrir franges de ciment de moltes aules... Si us fa gràcia participar-hi, n’estarem encantats, perquè, com veieu, hi ha moltes coses per fer.

 

veure les fotos ...

 
entrevista
  entrevista Anna Rosa Martínez, delegada de Greenpeace a Catalunya / Gemma i Manel

En aquesta segona entrevista a un pare o mare de la nostra escola, ara és el torn

d’una dona.  Concretament hem parlat amb l’Anna Rosa Martínez, mare de l’Aina de la classe dels Pingüins (1r A) i del Marçal que va a la classe dels Llenguados (P5 A).  L’Anna Rosa és biòloga amb una formació àmplia i una  trajectòria professional plenament compromesa en la defensa del medi ambient i la sostenibilitat. Des de fa cinc anys és la delegada de Greenpeace a Catalunya.

.

 

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
16750-m
 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
EXTRAESCOLARS
coral
  CORAL Concerts de la Coral de l'escola / Lourdes, Eulàlia, Ramon i Manel

La Coral Fort Pienc de l’escola ha participat per segon any consecutiu als concerts organitzats pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. A poc a poc la nostra coral es va consolidant, estem molt contents de tot el que s’ha fet fins ara i d’aquest nou esdeveniment que volem compartir amb tots vosaltres. A veure si us animeu a participar-hi !

veure els vídeos! ...

 
escacs
  ESCACS Aprenem a jugar a escacs a l'escola / Jussara

En aquest reportatge veurem con funciona el dia a dia a l’aula d’escacs. El seu responsable, el David, ens comenta com prepara les classes i tornejos on participen els nens que hi estan inscrits, que ens explicaran tot el què han après fins ara. Aquest joc de taula tan antic i popular, fomenta el raonament lògic-matemàtic, ajuda a millorar la concentració, la memòria i la resolució de problemes, i estimula la capacitat d’organització i l’estratègia intel·lectual.

No està malament, oi? Us hi apunteu?

 

 

 

 

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
comedor
  En Bruno i el seu secret / Israel

En Bruno, de P4B, ens descobreix un petit secret del menjador de l’escola que, fins ara, desconeixíem molts pares i mares. Explica que alguns nens i nenes de P4, quan acaben de dinar, es posen unes bates blaves com les dels cuidadors i cuidadores i ajuden els “petits” de P3 a menjar. Sembla que els nens i nenes de P3 estan encantats amb aquests ajudants i col·laboren de bon grat  obrint moooolt la boca. Després d’aquesta feina tan important, alguns ajudants, fins i tot, recullen taules i cadires i, finalment, deixen les bates guardadetes a l’armari.  Mirem el vídeo, i així potser ho veurem més clar!

 

veure el vídeo ...

comedor
  Menjador curs 2008-2009 / Comissió de menjador

Des de la comissió de menjador volem explicar-vos algunes novetats que hi ha hagut aquest any  al menjador.

A Infantil va sorgir una iniciativa molt divertida i graciosa per part dels nens i nenes de P4 i P5 que tot seguit us expliquem.

Els nens i nenes, un cop acabats de dinar, es posaven una bata petita com la que duen els monitors i ajudaven els nens més petits del menjador, i també a netejar les taules. D’aquesta manera se sentien grans per un dia, i ells mateixos van començar a anomenar-se “els ajudants del menjador”. Al principi va ser una iniciativa  només de pocs nens, sobretot dels que acabaven primer, però ara tots volen menjar ràpid per ser els ajudants ! Què us sembla L’ IDEA?
A Primària va sorgir una altra iniciativa per part dels monitors i la coordinadora del menjador: el joc dels colors. El joc consistia en tres targetes de colors diferents: una de groga, una de verda i una de vermella. Al principi va costar d’arrencar la idea i fer engrescar les criatures, però és un joc de normes senzilles i amb el temps es va aconseguir...


veure article ...

Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
cuina per a nens
  cuina per A nens Alimentación en la infancia / Jussara

- Guía práctica para comer mejor
- Cocina divertida: ideas para tentar a los niños
- Atención a las alergias en la comida
- RECETA: La mona sense ou i sense llet
- Trucos de cocina


ver recetas (¡ñam, ñam!)

 
jocs
  Jocs en família / Comissió de Formació

El passat 21 de març els pares/mares i fills de Primària van gaudir del taller "Jocs en família". Pares, mares i fills van poder jugar plegats i gaudir de bons moments i alhora van poder descobrir nous jocs a través de diferents racons al vestíbul del centre. Finalment els pares i mares implicats van poder reflexionar sobre la importància del joc en família.

Els pares hem de jugar amb els nostres fills, a vegades deixar que juguin sols, amb altres nens i el que és molt important veure com juguen.

Gràcies al joc van aprenent força habilitats i aprenen a formar el seu caràcter i a relacionar-se amb el món. Jugar és una bona eina per créixer plegats d'una manera positiva.

 

veure les fotos i el video! ...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
conta-contes
  Conta-contes per Sant Jordi / Alberto i la Comissió de Dinamització

El dia de Sant Jordi és un dia molt especial a tot Catalunya, i a la nostra escola no podia ser d’una altra manera. Per segon any consecutiu el menjador es va transformar en un espai de fantasia i imaginació per gaudir en família d’una  nova roda de contes a càrrec de pares/mares de l’escola.

Els nens/es s’ho van passar d’alló més bé i es van presentar força pares i mares per fer de conta-contes.

Des de l’AMPA donem gràcies a tots/es els que van participar en aquest bonic acte i sobre tot a la Comissió de Dinamització per l’esforç que fan.


veure fotos...

 
  Familias online / Laura y otros

Hace más de 10 años que vinimos a Barcelona, por un par de años, como estudiantes de master. Y hace 7 que un poco sin querer, un poco queriendo, formamos nuestra familia aquí.
Ya desde el principio, el mail y la mensajería instantánea (Messenger, Skype...) fueron las herramientas de contacto habitual con nuestros hermanos, amigos, ex-compañeros de trabajo que quedaron al otro lado del Atlántico atentos a las noticias. Compartimos con ellos nuestros descubrimientos, broncas, dudas, aventuras... en ese tiempo, escribir largos mails y chatear de a ratitos formaba parte del viaje!

No recuerdo cuándo exactamente mi mamá se abrió una cuenta de hotmail y decidió ganarle la partida al Outlook y al Messenger, pero claramente fue el momento en que intuimos todos que el viaje sería más largo de lo previsto...

 

ver el artículo ...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
pares
  Un any amb molts projectes realitzats / Comissió de Pares i jardins

Aquest curs hem pogut fer un munt de coses.

Per fí tenim un hort que fa goig, hem estrenat el Bulder i hem plantat l´arbre!
Sembla que ja ens podem retirar...
No ha estat fácil!
Per poder plantar l´arbre es va haber de foradar un terreny que havía estat l´abocador durant les obres de construcció de l´escola, però per sort vam trobar terra bona i l´arbre ja ha arrelat.
Gràcies a tots.

Animeu-vos a participar a la comissió amb nous projectes.


veure fotos...

 
pares
  La veu de l'escola / David

Estimades famílies,
M'han demanat que aquesta vegada utilitzi l'apartat "la veu de l'escola" per parlar una mica del canvi en la gestió de la direcció. Com crec que heu d'entendre, i a risc de donar-me un protagonisme del que he defugit sempre, he de començar personalitzant el canvi i donant-vos les gràcies més sinceres. No puc més que agrair-vos la valoració que la immensa majoria heu fet sempre de mi, no només a nivell professional, sinó també personal. Tinc la gran fortuna de sentir-me sempre a prop, molt a prop, quan parlo de les famílies i dels nens i nenes de l'escola Fort Pienc. M'heu donat molt i m'heu fet sentir molt útil i feliç. Mires al darrere i dius: "carai, quin camí recorregut més gran i més bonic, malgrat que només han estat sis anys!!" ...

 

ver el artículo ...

 
Separator
EQUIP DE TREBALL NOMBRES ANTERIORS

 

REDACCIÓ
Alberto Guirao
Eulàlia Vilaplana
Gemma Castañé
Israel Vela
José Manuel Díaz
Jussara Toppel
Laura Piaggio

COL.LABORACIONS
Subcomissió Feng-shui
Comissió de Menjador
Comissió de Formació
Comissió de Dinamització
Comissió Pares i jardins
David Beltrán
Désirée Ragetli
Família Piaggio
Jordi Guàrdia
Manel Tordera
Ramon Monsergas
Lourdes Tamayo

DISSENY I MAQUETACIÓ
Laura Piaggio

EDICIÓ
AMPA del CEIP Fort Pienc
Comissió de Comunicació
C/ Alí Bei, 75
08013 Barcelona
Tel. 93 246 29 99
correu@ampafortpienc.org

 

Fem escola #5 (2008)
Fem escola #4 (2007)
Fem escola #2
Fem escola #1

juny de 2009