Separator_ini
SUMARI

Editorial Pep Planas, president de l'AMPA
Les escoles de Fort Pienc per l’educació al barri Comissió Barri i Ciutat
Entrevista: Ever Blanchet Gemma, Eulàlia i Manel
l'escola amb humor José Manuel

EXTRAESCOLars
teatre
José Manuel
jocs de psicomotricitat Sara
coral Ramon i Manel

MENJADOR: com mengen Els nostres fills? Alberto
cuina per a nens Jussara
sortida de parvulari a collserola Eulàlia i José Manuel
sortida de primÀria a castelldefels Bárbara
PREN nota Israel

la veu de l'escola:
TOT APROPANT FAMÍLIA I ESCOLA: LA PÀGINA WEB
David

Separator
EDITORIAL

Benvinguts a la primera edició virtual de la Revista de l’AMPA! Si s’ha fet aquest canvi no ha estat només per una voluntat d’aprofitar les noves tecnologies i respectar el medi ambient, sinó també pel gest que ha tingut la comissió de Comunicació de cedir la seva –diguem-ho- no molt esplendorosa dotació econòmica al projecte de l’Hort-Rocòdrom, pel que tota ajuda és benvinguda. Gràcies, doncs, a aquesta comissió per trobar solucions tan encertades.

Una de les coses que a mi sempre m’emociona és quan un sentiment és viscut per moltes persones al mateix temps. Pot ser en un homenatge, o un enterrament, una protesta, una proesa artística o esportiva… o en l’entusiasme per una creença. I hi ha un gran entusiasme a la nostra escola, tant per part dels pares, com dels mestres, l’equip directiu i tot el personal. La il·lusió, la confiança i la implicació en el projecte per part de tots és una gran font d’energia. Educar amb ambició, amb esperit de superació, amb imaginació, amb compromís. Educar més enllà dels nostres fills.

Ara fa un any vivíem un final de curs d’una gran intensitat i allà també es va fer palès aquest entusiasme. Va ser emocionant, i enriquidor. Ara estem acabant el segon curs des que ens vam instal.lar al nou edifici i tot sembla que ha entrat en una certa normalitat: tots coneixem bé els recorreguts i els espais, podem imaginar bé com estaran els nostres fills el curs vinent, veiem com van agafant vida les parets, les aules, els passadissos. Però hi ha molts fronts oberts i moltes mancances i deficiències d’espais i d’acabats per les que no deixem ni deixarem de lluitar. Tant des dels pares com des de l’escola. Un cop més, perquè tenim aquest entusiasme. Moltes vegades sense paraules. No ens oblidem de les paraules. Perquè ajuden a esperonar-lo i mantenir-lo viu. Han estat cinc anys molt profitosos. És cert, s’ha fet Escola. L'Enhorabona a tots.

President de l’Ampa

Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
16750-m
  Les escoles de Fort Pienc per l’educació al barri / Comissió Barri i Ciutat

Sembla que no pugui ser veritat, però farà un any que pares i mares de l’escola vam dedicar moltes hores i esforços a defensar el que crèiem que era millor per a les nostres escoles i per a l’educació pública al barri. És a dir, vam lluitar contra la decisió del Consorci d’Educació de Barcelona d’obrir un tercer grup de P3 a la nostra escola malgrat que dos CEIP’s veïns tenien places lliures suficients. Vam aixecar la nostra veu conjuntament amb els pares i mares dels CEIP’s Pere Vila i Ramon Llull del nostre barri, i del CEIP Mallorca de l’Eixample Esquerra i el CEIP Reina Violant de Gràcia, que també vivien una situació calcada als seus barris. Ara tot allò queda molt lluny, però com que l’arribada de les vacances va fer impossible que molts seguíssiu el final de la història, potser val la pena deixar escrit com va acabar tot../

 

veure article ...

 
16750-m
  entrevista EVER BLANCHET, gerent del Versus Teatre i del TGB / Gemma i Manel

En aquesta primera entrevista a un pare o una mare de la nostra escola, hem parlat amb l’Ever Blanchet, pare del Blai que va a la classe dels Falcons 1r A. Ell se sent autor teatral, també és director i gerent del Versus Teatre i del Teatre Gaudí de Barcelona (TGB). En l’actualitat està molt enfeinat realitzant aquesta cursa interminable d’obstacles que és la legalització del TGB com a espai públic per a dur-hi a terme un projecte independent d’activitat teatral.

 

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
 
  
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
EXTRAESCOLARS
16758-m
  CORAL Què es fa a l'extraescolar de Coral? / Ramon i Manel

L’activitat extraescolar de coral de l’escola es fa un dia a la setmana. Els dimarts la fan els alumnes de segon i tercer conjuntament, i els dimecres els de P5 i primer. L’horari d’aquesta activitat és de ¾ de dues a ¾ de tres del migdia, just quan han acabat de dinar. L’activitat la porta a terme la Núria, una mestra de l’Estudi de Música Àngels Casas, situat al carrer de Ribes tocant a l’Auditori.
Apuntar-se a coral no només vol dir anar a cantar unes cançonetes per divertir-se, és molt més que això. Aquí els nens i nenes aprenen a utilitzar el cos com a eina que els permet expressar sentiments i sensacions. Aprenen a cantar amb tot el cos i no només amb el coll. Per poder cantar amb tot el cos, primer es necessita ser-ne conscient. Per això utilitzen tècniques de relaxació, respiració i vocalització,...

veure article amb fotos i vídeo! ...

 
16962-m
  TEATRe Impressions / José Manuel

L’activitat de teatre per als alumnes de P5 es fa els dilluns en una assolellada aula del tercer pis. Se n’encarrega la Muguet, qui, alegre i dinàmica, de seguida em presenta a una desena de joves actors que em miren encuriosits, asseguts al voltant d’una gran catifa verda que simula l’escenari. La Muguet m’explica que fins fa pocs dies encara feien exercicis d’expressió, però que ja han començat a assajar l’obra que representaran a final de curs.

 

 

 

 

 
16962-m
  jocs psicomotrius Amb les nenes i els nens de P3 / Sara

La Míriam, que és la monitora dels jocs psicomotrius, està acabant els estudis de magisteri i compta amb una llarga experiència en aquest tipus d’activitats. Això es fa palès en els recursos que té a l’hora de programar i dirigir els diferents jocs que ens ajuden a passar una mica l’estona. La Míriam ens explica que l’objectiu principal de l’activitat és que els nanos s’ho passin bé, bo i reconeixent les diferents parts del cos, treballant l’equilibri, etc. Normalment, ella porta ja una sèrie de jocs pensats, però la dinàmica del grup és la que sol marcar els temps, per la qual cosa sempre hi ha marge per a la improvisació.

 

veure article amb fotos ...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
16830-m
  Com mengen els nostres fills? / Alberto

Donar el dinar a quasi tres-cents nens cada dia, i en dues hores, no és una feina fàcil. Per això hem visitat el menjador de l’escola un dia qualsevol i hem pogut comprovar in situ com i què mengen els nostres fills. Hem vist com funciona una activitat tan fonamental com és una bona alimentació i un correcte comportament a taula.

 

veure article amb fotos i el vídeo de la cançó Molt enciam! ...

  cuina per A nens Un menú completo / Jussara

Creo que todos nos planteamos cada día:
- ¿Qué hago para la cena? ¿Y las comidas del fin de semana?

En cualquier familia tenemos esa preocupación, pero cuando tenemos niños, parece que las cosas se agrandan, ya que no todos comen de todo.

Intentaremos hacer en ese apartado, una selección de recetas y temas relacionados con la alimentación, para facilitar nuestro día a día:
- ¿Cómo preparar las verduras para que se las coman más a gusto?
- ¿Qué alimentos son los más difíciles de que los acepten?
- Recetas para preparar con los niños.
- Cocina internacional.
- Trucos de cocina.
Y un enorme etcétera que seguramente irá surgiendo, con la aportación de las familias interesadas.

ver recetas (¡ñam, ñam!)

Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
16770-m
  Sortida de parvulari a Collserola / Eulàlia i José Manuel

Cada any l’AMPA organitza una sortida familiar de parvulari i una altra de primària. Es fan de cara al bon temps i s’hi pot apuntar tothom.
El passat 13 d’abril es va fer la de parvulari que va ser a Collserola. Ens vam trobar al Centre d’Informació del Parc, des d’allà vam fer una passejada pels voltants i vam tornar a l’àrea de lleure que hi ha al costat de l’església de Santa Maria de Vallvidrera. Alguns ens vam escapar a veure el pantà, ja que recentment l’han remodelat i l’han començat a omplir.
Després vam dinar i vam passar tota la tarda a l’àrea de lleure, on els nens i nenes van poder jugar a pilota, saltar a corda, fer circuits per la muntanya … fins i tot un improvisat partit de futbol entre nens i pares. Al cap d’una estona només jugaven els “ganàpies” amb un entusiasme tan desmesurat que a l’endemà algú en va patir les conseqüències …


veure article amb fotos...

 
16858-m
  Sortida de primària a Castelldefells / Bárbara

Diumenge dia 20 va tenir lloc la sortida a la platja de Castelldefels per a les famílies de primària. Malgrat la previsió del temps unes quinze famílies es varen animar a fer la sortida !!!!!!!!!!!!!!!


Tots els nens i nenes que van assistir-hi van portar el seu estel i el van fer volar mentre els germans petits feien castells de sorra.

Tal i com s'esperava, ens va ploure i varem haver d'acabar l'activitat abans del que estava previst però.......... no us amoïneu, doncs tard o d'hora ho tornarem a repetir i segur que ens farà un dia preciós, podrem gaudir d'una bona estona de platja i menjar un pícnic tots plegats !!!!!!

 

veure fotos...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
  pren nota Els recomanats / Israel

Hemos recopilado información interesante y entretenida para compartir con nuetros chicos!

 

Webs per a nens i nenes

Webs per a pares

Sortides i activitats

Parcs amb trens en miniatura

Cases de colònies, esplais, etc

Botigues

Llibreries infantils i juvenils

Llibres i revistes

Humor

 

veure article...

 
Separator
Corner_top_left Corner_top_right
Pixel
LA VEU DE L'ESCOLA
16834-m
  Tot apropant família i escola: la página web / David Beltrán (Director)

 

Un dels reptes que ens vam proposar des del primer moment, allà pel 2003, per tal que el projecte de l’escola comptés amb el vostre suport com a famílies va ser el de crear estratègies que permetessin veure i viure el nostre dia a dia al centre. Les obligacions diàries no permeten que tingueu molt temps per romandre al centre (ni és la nostra pretensió!!) i calia crear un canal que, malgrat la distància, us fes sentir també l’escola una mica com a vostra. Per això, des del primer moment, ens va semblar molt interessant dinamitzar una modesta pàgina web que permetés fer una “fotografia” de les activitats, dels progressos, de les novetats, dels batecs de l’escola. Això ens permetria poder oferir una part de la nostra vida diària tot obrint una “finestra virtual” del que passa al Fort Pienc.

 

Han passat cinc anys. Ens alegra poder dir que aquesta pàgina web que va néixer en un moment important i difícil -calia donar seguretat a unes famílies que matriculaven els seus fills/-es en un centre que només era un camp de futbol sota un pont!!- ha anat acomplint la seva tasca i hem pogut celebrar, tot just acabant el cinquè any de vida, les cent mil visites.

 

La pàgina web ha tingut moments molt intensos en molts sentits. Hem pogut gaudir de les celebracions familiars multitudinàries, dels tallers de famílies, de les sortides i colònies, de les visites de gent important... I, d’altra banda, hem pogut apropar-nos una mica més a les novetats de la construcció del nou edifici, a les ampliacions successives dels mòduls provisionals, a les preinscripcions i matrícules de cada any...

 

Els pas dels anys ens han fet viure amb una mica més d’emoció el creixement dels nens i nenes –per dins i per fora!- el creixement d’aquesta escola, el creixement del seu projecte educatiu...

 

Ens ha fet una il·lusió enorme poder constatar que les visites no només han vingut des de les famílies que viviu al barri. La nostra pàgina web ha esdevingut una plataforma que ha servit perquè familiars tan allunyats de casa nostra com Xile, Uruguai, Argentina, Cuba o Colòmbia, per posar-ne alguns exemples, hagin pogut veure els nens i nenes i hagin fet que les distàncies, que sempre són difícils quan es tracta de sentiments i emocions familiars, s’hagin escurçat i s’hagin viscut una mica més alleugerides.

 

Ojalá está pagina web de la Escuela Fort Pienc, de Barcelona, haya servido para unir Escuela y Familia, entendida en un sentido muy amplio, traspansando fronteras y países, mares y océanos, para convertirse en un humilde mensajero de momentos, de vivencias y de sentimientos que difícilmente se pueden explicar sin una foto, sin un video, sin un comentario.

 

Tant de bo que aquest pàgina us hagi fet, com a mínim, la meitat d’il·lusió que ens ha fet a nosaltres, els que hem intentat que no s’adormís i que tingués sempre un comentari, unes fotos, una anècdota, un video, a l’abast. I els que coneixeu una mica aquest món, saber que això no és sempre fàcil!!

 

Gràcies a tots els que l’heu feta possible, bé sigui amb les vostres aportacions des de l’aula i el dia a dia de l’escola (gràcies, mestres!!) bé sigui com a espectadors del seu resultat final (gràcies, famílies!!).

 

Per molts anys, www.escolafortpienc.com !!

 
Separator
STAFF

EQUIP DE TREBALL:

REDACCIÓ
Alberto Guirao
Eulàlia Vilaplana
Gemma Castañé
Israel Vela
José Manuel Díaz
Jussara Toppel
Laura Piaggio
Sara Rovira

COL.LABORACIONS
Bárbara Marza
Comissió de Barri i Ciutat
David Beltrán
Manel Tordera
Marta Aparicio
Pep Planas
Ramon Monsergas
Jordi Guardia
Desiree

DISSENY I MAQUETACIÓ
Laura Piaggio

EDICIÓ
AMPA del CEIP Fort Pienc
Comissió de Comunicació
c. Alí Bei, 75
08013 Barcelona
Tel. 93 246 29 99

ampafortpienc@hotmail.com
Pixel
juny de 2008